Ekonomix
1351 prikaza

Novi biznis Harley Davidsona - radit će električne motore

Harley Davidson LiveWire
Screenshot
Kako bi se borili protiv pada prodaje i starenja motociklističke populacije najpoznatiji proizvođač motora planira stvoriti novi i izmijenjeni imidž

Manja vozila, električni motori i sasvim drugačiji imidž. Harleyja Davidsona današnjice, piše Washington Post. Kompanija iz Milwaukeeja, koja se suočava s padom prometa planira se "izmisliti iz početka", i osvježiti ponudu novim motorima, kao što je LiveWire, prvi motor na struju.

Harley-Davidson, koji je poznat po svom "predenju" i glasnim zvukovima motora, kaže kako LiveWire neće imati spojku niti zupčanike kako bi ga moglo voziti širi dijapazon ljudi.

Harley Davidson modeli | Author: Wikipedia Wikipedia
Motor će zvučati, kažu inženjeri, kao mlazni motor. Novi proizvod, kao i cijela svježa strategija, dolaze u doba kad se susreću s nizom problema - od stareće populacije koja se vozi motorima, preko toga da ih Trump kritizira jer su preselili dio proizvodnje u Europu kako bi izbjegli tarife.

"Uz naše već postojeće vjerne motoriste moramo oformiti novu generaciju jahača dvokotača i inspirirati one koji još nisu razmišljali o tome", kaže CEO kompanije Matt Levatich.

Harley Davidson modeli | Author: Wikipedia Wikipedia

Planiraju i otvaranje manjih dućana u urbanim sredinama kako bi proširili svoju popularnost. I sa prodajom koja raste u Aziji i Indiji, proizvoditi će sve više vozila motorima zapremine od 250 do 500 kubičnih centimetara.

LiveWire će, kažu, biti manji i lakši od dosadašnjih motora, te modernijeg izgleda. No, kompanija nema u planu prestati proizvoditi svoje velike motore po kojima su uvjerljivo najpoznatiji.

Harley Davidson modeli | Author: Wikipedia Wikipedia
Sve u svemu, Harley u sljedećih 10 godina planira predstaviti 100 novih motora. Tijekom tog desetljeća žele regrutirati 2 milijuna motorista kako bi zaustavili pad prodaje.

U SAD-u prodaja je ove godine pala za 8.7 posto, a u Kanadi za 0.5 posto u protekla tri mjeseca, te sve zajedno 4.9 posto u proteklih šest mjeseci.

Harley Davidson modeli | Author: Wikipedia Wikipedia
Prosječna je dob motorista porasla na 47 godina. Usporedbe radi, godine 1990. prosječni je motorist imao 32 godine. Danas čak 46 posto ima preko 50 godina, a samo 10 posto je u dobi između 30-34.

Građani Milwaukeeja s kojima je razgovarao Washington Post kažu kako ne zamišljaju futuristički dizajnirane motore na struju kada razmišljaju od Harley-Davidsonu, ali da su svi znatiželjni oko LiveWirea, te misle da je to pametan potez.

"Modeli koji će biti predstavljeni sljedećih godina biti će mnogo praktičniji mnogim ljudima", kaže Robert Pandya, šef odnosa s javnošću za Indian Motorcycles i Victory Motorcycles. Prošle je godine lansirao "Give A Shift", volontersku grupu koja se bavi promoviranjem benefita vožnje motora.

Smatra kako bi novi dizajn mogao biti prekretnica.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar Lonsalotta
  Lonsalotta 01:49 02.Kolovoz 2018.

  Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

 • MaryellenGraves 23:31 01.Kolovoz 2018.

  Zaradim od 30.000 do 35.000 dolara mjesečno za rad kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo za 2 godine, a prošli mjesec sam zaradio prvu petu plaću za plaćanje svih vremena! posjetite..>> Ecash10.COM