Ekonomix
4194 prikaza

Novi trend: Svi su ludi za tuđim ostacima u restoranu

Ostaci hrane na tanjuru
Thinkstock
Milijuni tona odbačene hrane završavaju na otpadu, a većinom je riječ o zdravstveno ispravnoj hrani

U centru Kopenhagena, gomila se počela okupljati oko ulaza u restoran. Već je 22:30 i kuhinja se uskoro zatvara, ali njih ne zanimaju uobičajene narudžbe. Oni su došli kako bi kupili hranu koju gosti restorana ne žele. Restoran se zove Dalle Valle i jeda je od stotina restorana povezanih preko aplikacije Too Good To Go gdje možete tražiti hranu koju bi restorani inače bacili, a često su cijene znatno povoljnije.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.