Ekonomix
7989 prikaza

Orešković se vratio u Tevu i sad dijele otkaze

Tihomir Orešković
Miranda Čikotić/ PIXSELL
Teva globalno zapošljava 57.000 ljudi, a loša godina iza njih obilježena je skupim akvizicijama

Teva, farmaceutski div iz Izraela u koji se nakon najkraćeg premijerskog mandata u povijesti Hrvatske vratio Tihomir Orešković, katastrofalnu godinu i loše rezultate odlučili su presjeći prestankom zapošljavanja i otpuštanju čak do 6.000 zaposlenika. Teva je doduše demantirala Reutersovu informaciju da otpuštaju toliko zaposlenika, nakon čega je Reuters objavio da je brojka između dvije i šest tisuća, dok u Tevi odbijaju reći o kojem je broju riječ.

Teva globalno zapošljava 57.000 ljudi, a loša godina iza njih obilježena je skupim akvizicijama, kao i stalnim odgađanjem lansiranja novih lijekova na tržište, zbog čega su njihove dionice u zadnjih 12 mjeseci pale za nevjerojatnih 72 posto. U veljači je zbog loših rezultata ostavku podnio predsjednik Uprave Erez Vigodman.

Tihomir Orešković u Tevi je ponovno počeo raditi u siječnju ove godine. Kako je objavio Tportal, Orešković će u Tevi zarađivati šest milijuna kuna godišnje, odnosno pola milijuna kuna mjesečno. Orešković radi u podružnici Teve u Amsterdamu kao viši potpredsjednik kompanije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.