Ekonomix
717 prikaza

Zašto Hillaryjin milijarder kupuje kultni Time magazin?

Naslovnica Timea
screenshot/youtube
Milijarder tvrdi kako se apsolutno ne planira miješati u uređivačku politiku kompanije te da želi Timeu pomoći da se prilagodi digitalnom dobu

Poznati Time magazine, osnovan 1923. godine u New Yorku, za 190 milijuna dolara kupio je milijarder i su-osnivač Salesforce.com Inc Marc Benioff i njegova supruga Lynne. Uz akviziciju "naslijedili" su, piše The Wall Street Journal, i muke i borbe publikacije koja je počela gubiti na zaradi te se nikako do kraja nije uspjela prilagoditi digitalnoj eri.

Bračni par Benioff u nedjelju je najavio kako Time kupuju od Meredith korporacije, a cijeli će poslovni dogovor biti priveden kraju unutar 30 dana.

Time je u 2017. godini generirao prihod od 173 milijuna dolara, a operativne dobiti 33 milijuna, sudeći po dokumentima koji su podastrti tijekom procesa akvizicije. Očekuje se da će prihod pasti za 9 posto, na 158 milijuna u 2018., u skladu s generalnom krizom tiskanih medija.

Prosvjed zbog rastućeg kriminala SLAVOJ ŽIŽEK Top News "Tko je taj koji javnosti smije priopćiti loše vijesti"

"Meredith je jako dobru cijenu postigao, u skladu s očekivanjima investitora. Benioffovima će možda biti teško voditi cijelu poslovnu operaciju s jednim časopisom u doba kad se oni s cijelom paletom muče", kaže Craig Huber, medijski analitičar iz Huber Research Partners.

U nedavno objavljenom intervjuu Benioff, koji je podržao Hillary Clinton na zadnjim američkim predsjedničkim izborima, rekao je kako je optimističan oko budućnosti. 

"Investiramo u kompaniju s nevjerojatnim utjecajem na svijet, koja je ujedno strašno jako u biznisu. To je ono što smo tražili kada investiramo kao obitelj", rekao je.

Ima nekih signala da je Time počeo stabilizirati svoju vrlo fluktuirajuću situaciju s sa zaradom - mnogo mu je manje pala zarada no što je 2015. predviđano. 

Gwyneth Paltrow s majkom Guru wellnessa Life Uspješno prodaje maglu: Što je više pljuju, više zarađuje

Benioff želi prihode od digitalnog povećati s prošlogodišnjih 28 milijuna na 36 milijuna 2018. Cijela akvizicija nema veze s kompanijom Salesforce.com gdje je Benioff jedan od čelnih ljudi.

Benioffovi također tvrde kako se ne planiraju miješati u uređivačku politiku medija, a dogovor je s Meredith da će oni i dalje odrađivati servise poput kupnje papira, printanja i marketinga te prodaje oglasnog prostora.

Meredith i dalje pokušava prodati Fortune, Sports Illustrated i Money.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.