Ekonomix
845 prikaza

Zastrašujuća predviđanja: Kako će izgledati svijet za 10 godina

Francuski vojnici
Patrick Seeger/DPA/PIXSELL
Ako mislite da nam je sad loše, samo čekajte i gledajte što donosi budućnost

Međunarodna obavještajna tvrtka Stratfor objavila je novi izvještaj u kojem su iznijeli nekoliko stravičnih predviđanja o tome kako bi svijet mogao izgledati za 10 godina.

Prema njima, Rusija će se raspasti. Odnosno, država će se rasuti na čitav niz manjih regija, dok će SAD biti odgovoran za osiguranje ruskih nuklearnih bombi. 

Njemačka će patiti zbog europske krize, a zahvaljujući takvom razvoju događaja Poljska će porasti i postati jedan od europskih vođa. 

Zemlja | Author: Thinkstock Thinkstock

Postojat će četiri Europe: skandinavska (kojoj će se pridružiti Velika Britanija i Irska); sredozemna - koja će se sastojati od Španjolske, Portugala, Italije i Grčke; zapadne Europe - koju će činiti Njemačka, Češka i Austrija, te istočna u koju će se ubrajati Mađarska, Slovačka, Rumunjska, Bugarska, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Litva, Latvija i Estonija. 

Turska i SAD će biti bliski saveznici, budući da će Turci trebati pomoć da Ruse drže na sigurnom odstojanju. 

Postojat će 16 mini Kina, pa će se njihovo gospodarstvo usporiti. Proizvodnja će migrirati u države poput Meksika i Etiopije, prenosi Business Insider.

Japan će postati vodeća pomorska sila u Aziji, iako će Kina pokušavati kontrolirati ture o kojima će ovisiti Japanci. Japanci će se trebati pouzdati u sebe i svoj napredak, pogotovo nakon što im SAD odbije pomoći. 

Amerikanci će se naime sve manje miješati u međunarodne veze i poslove na drugom kraju svijeta, na veselje mnogih.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.