Ekonomix
221 prikaza

Za 80 dolara možete živjeti kao celebrity i to u njihovim kućama

Stan Elizabeth Taylor
1/7
Airbnb
Nevjerojatno ali istinito: ako želite dašak života zvijezde, probajte živjeti kao i oni

Svi putnici namjernici koji žele na vlastitoj koži doživjeti iskustvo života na visokoj nozi, sad se mogu uživjeti u ulogu tako što će na popularnoj stranici za unajmljivanje i iznajmljivanje stanova i kuća - Airbnb-u - pronaći kuće koje su nekoć bile domovi bogatih i slavnih.

Airbnb imao oko 60 milijuna gostiju iz 34.000 gradova iz 190 zemalja, a svoje carstvo grade od osnutka 2008. godine. 

Samo u studenom su osigurali 100 milijuna u financijama, s 25.5 milijardi vrijednim valuacijama, svega pet mjeseci nakon što su se digli na 1.5 milijardi dolara. 

No nisu svi oduševljeni njihovim uspjesima. Naime, početkom studenog, birači u San Franciscu su glasali o uvođenju posebno strogih pravila pod kojima tvrtka može kratkotrajno iznamljivati nekretnine. 

Unatoč optužbama aktivista da će zbog njihovog ponašanja samo još više porasti broj beskućnika, Airbnb je pobijedio s 55 posto podrške glasača.

Dok mnogi i dalje kritiziraju Airbnb, njihov posao raste, s tim da su se u posljednje vrijeme povezali s vlasnicima imovine celebrityja, te u ponudi sad imaju i kuće i stanove preminulih zvijezda, što je izazvalo veliku pozornost javnosti.

Tako možete odsjesti u apartmanu Mickeyja Rooneya za 220 dolara po noćenju, ili u kući Ave Gardner i Artieja Shawa za svega 85 dolara.

Bing Crosby je preminuo 1977. godine, no i dalje je glazbeni "div" te ima mnoštvo obožavatelja koji će bez problema platiti 675 dolara za noćenje u njegovom bivšem domu u Palm Springsu.

Poznati dvojac Captain & Tennille živio je u Malinuu s čimpanzom, a u istoj kući su znali odsjesti i Denzel Washington i Jimmy Page. Danas to može učiniti bilo tko s 490 dolara na računu.

Ako pak želite vidjeti kako je izgledao život Elizabeth Taylor, za 625 dolara odsjednite u njezinom bivšem domu u Palm Springsu, a ako ste ljubitelj knjiga, možete se osjećati dijelom američke književne prošlosti ako prespavate u domu Johna Steinbecka za 175 dolara, piše Fortune.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.