Ekonomix
2302 prikaza

Zvečevo traži stečaj, duguju Agrokoru milijune

Zvečevo
Ivica Galović (PIXSELL)
Po podatcima uprave Zvečeva od sredine svibnje, račun tvrtke je bio u blokadi 40 dana zbog problema u poslovanju

Tvrtka Zvečevo izvjestila je u ponedjeljak putem Zagrebačke burze da je podnijela prijedlog o otvaranju predstečajnog postupka na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu, zbog čega je Burza obustavila trgovanje dionicama te tvrtke do 12,30 sati.

"S obzirom da informacija o podnošenju prijedloga za otvaranje predstečajnog postupka predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Izdavatelja, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima", navodi se u obrazloženju Burze.

Slijedom toga trgovina dionicama Zvečeva uvrštenim na uređeno tržište Burze obustavlja se do 12,30 sati, što je prema ocjeni Burze uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

Po podatcima uprave Zvečeva od sredine svibnje, kada je radnicima nakon štrajka isplaćena plaća za ožujak, račun tvrtke je bio u blokadi 40 dana zbog problema u poslovanju, a uprava je kazala da intenzivno radi na financijskoj konsolidaciji.

Kako je nedavno pisao Jutarnji, Zvečevo duguje Agrokoru više od 73 milijuna kuna. Iza tog potraživanja stoje razni zajmovi, neplaćene sirovine pa i dokapitalizacija od prije nekoliko godina kada je Agrokor postao privremeni vlasnik 20 posto dionica Zvečeva.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.