Kultura
936 prikaza

'Ciganin ali najljepši' zablistao, HNK ima novu zvijezdu

Praizvedba "Ciganina, ali najljepšega"
Jurica Galoić/PIXSELL
Mladi glumac Filip Vidović u žiži predstave za koju je već sad jasno da će biti najbolja u 2018.

Tko želi pogledati novu dramu HNK Zagreb morat će se biti strpljiv, donosi Večernji list, jer sve su siječanjske izvedne rasprodane na "neviđeno". Takvo, naime, zanimanje vlada za uprizorenje hit romana Kristina Novaka "Ciganin, ali najljepši", kojeg je u središnjoj nacioalnoj kazališoj kući, u dramatizaciji Ivora Martinića, režirao Ivica Buljan, ravnatelj Drame HNK Zagreb.

A upravo to zanimanje učinilo je od ove premijere društveni događaj prve vrste; u publici je, tako uz brojne glumace, redatelje i ine kulturne uglednike bio čak i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ali i budući 'kralj Lear" ove scene, srpski glumac Miki Manojlović. No, važnije od okupljene elite sama je predstava.

Milan Bandić i Zlatko Hasabegović Bandićevi planovi Kultura Glumci zgroženi: Hasu u vijeće HNK, pa jeste li normalni!?

Drama HNK Zagreb ima novi veliki hit, veliku ansambl predstavu u kojoj nema loše karike. U prvom je planu Nina Violić u ulozi Milene, a ravnopravan s njom pokazao se debitant na ovoj sceni mladi Filip Vidović, sin Ivice Vidovića i Gordane Gadžić, u ulozi Sandija.

Veliko djelo, velikih tema o kojima je do sada hrvatski teatar šutio, ali i velikih kreacija, oduševio je publiku, čak i one gledatelje koji su predstavu odgledali na nogama. Upravo je takvo bilo zanimanje za premijeru "Ciganina, ali najljpšeg", mjesta u publici, čak i u dodanim redovima, jednostavno nije bilo dovoljno. A publika koji stoji na trosatnoj predstavi rijedak je prizor i u najvećim kazalištima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.