Kultura
358 prikaza

Furious 7 bi mogao biti prvi Universalov film sa zaradom od milijardu dolara

Fast & Furious 7
1/8
Universal Pictures
Tijekom uskršnjeg vikenda Brzi i žestoki zaradili su 384 milijuna dolara

Universal je jedini veliki studio u Hollywoodu koji nikada nije uspio s jednim filmom zaraditi milijardu dolara, barem ne u 'prvom krugu'.

No, kako stvari sada stoje, to bi se moglo promijeniti mega hitom "Brzi i žestoki 7", koji je preko uskršnjeg vikenda u kinima zaradio 384 milijuna dolara.

Fast & Furious 7 | Author: Universal Pictures Universal Pictures

Nakon što je Steven Spielberg završio Jurassic Park zaradio je 970 milijuna dolara u cijelom svijetu, a Universal je tek nakon što je u prodaju pustio 3D verziju u ljeto 2013. zaradio nešto više od milijardu dolara od Spielbergove atrakcije.

Furious 7 je već sada zaradio više nego što je zaradio Furious 6 i smjestio se na četvrto mjesto globalne ljestvice filmova s najvećom zaradom tijekom prvog vikenda prikazivanja u kinima.

Universal očekuje da će u Americi zaraditi nešto više 300 milijuna dolara, dok bi u Europi, Kini i Rusiji mogao doći do 750 milijuna dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.