Kultura
1282 prikaza

Kimmel trolao Trumpa: "Donalde, pozdravlja te Meryl!"

Oscar za Moonlight
REUTERS
Dodjelu Oscara ove godine je vodio Jimmy Kimmel, a osim njega trenutnu su političku situaciju komentirali i brojni dobitnici Oscara

Kako se možda i moglo očekivati, dodjela Oscara prošla je u priličnom "roštiljanju" američkog predsjednika Donalda Trumpa, a gotovo nijedna poruka sa ceremonije nije prošla bez političkog konteksta.

Već u uvodnom govoru domaćina Jimmyja Kimmela bilo je jasno da će nova američka politika biti highlight večeri. 

"Želim zahvaliti predsjedniku Trumpu. Mislim, sjetite se da smo prošle godine mislili da su Oscari bili rasistički? Ovo je bila odlična godina za film. Crnci su spasili NASA-u, a bijelci jazz. To se zove napredak", rekao je Kimmel, referirajući se na filmove Hidden Figures i La La Land.

Potom je nastavio s još jednom izjavom u kojoj je citirao Trumpa.

"Ovdje smo večeras kako bismo odali poštovanje velikim glumcima, ali i glumcima za koje mislimo da su veliki, ali zapravo nisu. Posebno se među njima ističe jedna koja je uspjela preživjeti unatoč tome što je precijenjena svih ovih godina", kazao je Kimmel i gledao u Meryl Streep, koju je početkom siječnja Donald Trump prozvao na Twitteru nakon što ga je napala na dodjeli Zlatnih globusa. Trump je na Twitteru napisao kako je Meryl Streep najprecijenjenija glumica u Hollywoodu.

Kimmel je nastavio tako da je pohvalio haljinu Meryl Streep, te ju upitao: "Čija je to kreacija? Ivanka?", misleći naravno na Ivanku Trump i njezine velike probleme koje u zadnje vrijeme ima s lancima trgovina koji ne žele prodavati odjeću koju ona dizajnira.

Twitter Jimmyja Kimmela | Author: Twitter Twitter
U jednom trenutku svi su mogli vidjeti veliki ekran na kojem je Kimmel otvorio Twitter profil Donalda Trumpa i poslao mu dva tvita: "Donalde, jesi li budan?" i "Donalde, pozdravlja je Meryl".

Većina dobitnika nagrade je u svojim govorima spomenula trenutnu političku situaciju u Americi, brojni nisu propustili spomenuti izbjegličku krizu i istaknuti svoje migrantske korijene kako bi skrenuli pažnju probleme i predrasude s kojima se susreću migranti.

Kako ne bi ostao samo na prezentiranju Oscara, voditelj Jimmy Kimmel uspio je nadmašiti skeč kojeg je prije nekoliko godina izvela Ellen DeGeneres kada je za publiku naručila pizze.

Turisti na dodjeli Oscara | Author: REUTERS REUTERS
Kimmel je naime u dvoranu doveo grupu turista u sklopu njihovog turističkog obilaska Los Angelesa, koji su tako dobili priliku napraviti selfije s holivudskim zvijezdama.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ariadna 22:33 06.Ožujak 2017.

    Trump je vjerojatno pustio suzu što ga trolaju kvazi komičar i žena koja je aplaudirala pedofilu. Lako je biti hrabar kada treba pljuvati po nekome koga većina mrzi.