Kultura
504 prikaza

Najjeziviji horor godine konkurencija je našem "Zvizdanu"

Goodnight Mommy
Youtube
Čak i svakodnevne scene u filmu "Goodnight Mommy" poput pranja zuba gledat ćete kroz prste

Dva brata blizanca, stari devet godina žive u izoliranoj, ali modernoj kući u austrijskim brdima. Njihova majka, ili barem se tako predstavlja, vraća se kući s licem potpuno omotanim u zavoje nakon što je obavila operaciju kozmetičke kirurgije.

Navodna majka počinje se čudno ponašati, pa tako braća Lukas i Elias počinju propitivati identitet žene iza zavoja. Ono što će uslijediti psihološki je triler iz najgorih noćnih mora zbog kojeg će vam živci raditi sto na sat.

Ovo je radnja filma "Goodnight Mommy" (Laku noć, mama) austrijskog redateljskog dvojca Veronike Franz i Severina Fiale. Horor filmovi i psihološki trileri dugo su vremena bili tek način kako bi se prestrašili gledatelji, ali austrijski duo napravio je najjeziviji film godine u kojem čak od najsitnijih detalja dobivate tjeskobu.

Scene svakodnevnih aktivnosti, poput pranja zuba ili majke koja reže kruh izazivaju veću jezu nego što je Freddyju Krugeru ikad uspjelo i scene su koje ćete gledati kroz prste. Redateljica Veronika Franz kaže kako su puno strašnije scene koje dolaze iz svakodnevnog, pravog života nego fantasy za kojeg gledatelji znaju da nije i ne može biti stvaran.

Upravo zato su te scene u filmu gotovo nepodnošljive za gledanje, a u dvorani u kojoj se film prikazivao za kritičare stalno su se mogli čuti uzdasi šokiranih kritičara, a jedan je čak glasno povikao: "Ovo je potpuno ludo!".

"Goodnight Mommy" je inače konkurencija našem "Zvizdanu" – to je austrijski kandidat za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.