Kultura
155 prikaza

Oboreni rekordi: Zaradili pola milijarde dolara u prvom vikendu prikazivanja

Jurski svijet
Universal Pictures
Uspjeh iščekivanog novog filma o Jurskom parku, pružio je filmskoj industriji poticaj koji joj je trebao nakon lošeg početka ljetne sezone

22 godine nakon izlaska znamenitog Spielbergovog Jurskog parka, te 14 godina nakon trećeg dijela, Jurski svijet oborio je sve rekorde gledanosti u prvom vikendu, nakon što je zaradio 511.8 milijuna.

Kod kuće su dinosauri proždrli kina s 204.6 milijuna, dok su u svijetu zaradili preostalih 307 milijuna.  Mnogi smatraju da je za ovakav upjeh filma odgovorno 14 godina iščekivanja novog dijela, nostalgija, najava, ali i nedostatak grandioznih filmova u kinima u ovom trenutku. Svejedno, nitko nije očekivao baš ovoliki uspjeh.

Prema izlaznih anketama, 39 posto posjetitelja kina bile su osobe mlađe od 25 godina, što znači da je veliko zanimanje mlađih, kao i i generacija koje su entuzijazam prema filmu razvile još 1993. godine.

Posjetitelji su također bili spremni platiti više za posebno uživanje, pa je 48 posto Amerikanaca uživalo u 3D verziji filma u kojoj je (kao i običnoj, doduše) oduševio glumac Chris Pratt, kojeg su neki opisali kao modernog junaka nalik Jimmyjeu Stewartu - samo u kožnoj vesti i s mišićima.

Iako se ne očekuje da će ijedan drugi film ovog ljeta doživjeti sličan uspjeh, oni koji bi mogli biti među bolje dočekanima su Inside Out, Mission: Impossible - Rogue Nation i Ted 2, piše Telegraph.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.