Kultura Nagrada Fric
2304 prikaza

Poznati finalisti: Za 75.000 kn bori se još samo šest autora...

Nagrada Fric
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Tjednik Express po drugi put dodjeljuje Nagradu Fric, a uz mobilnu sklupturu žiroskopa, autora najboljeg romana fikcijske proze očekuje i izdašan novčani iznos koji je osigurao Barcaffe

Svi motivi traže danas umjetnike, ustvrdio je Mirloslav Krleža, ali ne takve, koji ne znaju, kako bi se trebali izraziti uza svu najbolju volju, nego takve, koji su se s tom umjetničkom tematikom suvremene stvarnosti toliko saživjeli, da ni problem forme ne će biti nikakvim otvorenim pitanjem.

Ivica Đikić | Author: Davor Puklavec (PIXSELL) Davor Puklavec (PIXSELL)
Šestero je književnika, prema mišljenju žirija nagrade Fric, uspjelo upravo to - saživjeti s tematikom suvremene stvarnosti.

Žiri je, naime, odlučio kojih šest naslova ostaje u konkurenciji za Nagradu Fric 2017/18.  

Tjednik Express po drugi put dodjeljuje Nagradu Fric, a uz mobilnu sklupturu žiroskopa, autora najboljeg romana fikcijske proze očekuje i izdašan novčani iznos od 75.000 kuna koji je osigurao Atlantic Trade.

Tanja Mravak | Author: Luka Stanzl (PIXSELL) Luka Stanzl (PIXSELL)
U uži izbor nagrade Fric ušli su tako (abecednim redom): Selvedin Avdić s romanom 'Kap veselja', Ivica Đikić i njegovo 'Ukazanje', Tanja Mravak sa zbirkom priča 'Naša žena', Jurica Pavičić s knjigom 'Crvena voda', Dino Pešut sa svojim prvijencem 'Poderana koljena' i Marko Vidojković sa svojim znastveno-fantastičnim romanom 'E baš vam hvala'.

Jurica Pavičić | Author: Dusko Jaramaz (PIXSELL) Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Predsjednica žirija je Biljana Romić kao prevoditeljica i predstavnica književne struke, a drugi članovi su: Hana Jušić kao umjetnica općeg spektra, povjesničar Hrvoje Klasić kao predstavnik humanističkih znanosti, ginekolog Dubravko Lepušić kao predstavnik egzaktnih znanosti, Boris Rašeta kao publicist i Igor Vikić kao predstavnik tjednika Express.

Tko će od šest autora u užem izboru osvojiti hrvatskog Bookera, saznat ćemo početkom iduće godine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.