Kultura
592 prikaza

Slice of Life hrvatska je verzija Blade Runnera

Isječak iz najave za film Slice of Life
Screenshot/Youtube
Malo poznati hrvatski filmaš radi na doista ambicioznom projektu

Blade Runner jedan je od najutjecajnijih filmova svih vremena. Nezaboravni likovi, nevjerojatna scenografija i priča o kojoj se i danas pišu analize i mišljenja pokazuje koliko je film iz ranih osamdesetih i danas relevantan. Dok su brojni tek oprezno optimistični zbog skorog početka prikazivanja nastavka Blade Runner 2049, hrvatski filmaš Luka Hrgović, predstavio je najavu za kratki film smješten u istom filmskom univerzumu.

Slice of Life prati sitnog dilera dok pokušava udaljiti se od života ispunjenog kriminalom. Sudbina ga navede na policajca koji ima neke svoje ideje o tome što bi se trebalo događati, ispričao je Hrgović za Verge. On sam je uvjeren da će film trajati 20-25 minuta, a nakon finalizacije, pokušat će ga prikazivati na raznim filmskim festivalima.

Čitavoj ekipi idući je cilj pokrenuti kampanju na Kickstarteru da bi mogli financirati ostatak filma. "Pred nama je još jako puno snimanja minijatura što je tehnički i logistički izazov. Pred nama je i čitava post-produkcija, što kod nas znači da nam predstoji rad na specijalnim efektima, rad na zvuku i snimanje glazbe", rekao je Hrgović.

Ispričao je da je film počeo kao neovisno djelo prije tri godine, ali tijekom vremena je došlo do sve većih veza s Blade Runnerom. "Uvijek smo htjeli odati počast filmu Blade Runner i zbog toga smo priču smjestili u njegov univerzum i njegovu viziju Los Angelesa 2019. godine", kaže Hrgović.

Twitter i Facebook stranice projekta daju odličan uvid u nastanak najave i pružaju jedinstven pogled iza kulisa. Zato što službeno nemaju nikakav proračun, često koriste razno smeće da bi stvorili scenografiju. Automobil u najavi zapravo je derutni Citroen BX iz 1987. godine koji je bio na putu prema odlagalištu.

Idućih mjeseci planiraju lansirati kampanju na Kickstarteru gdje žele prikupiti trideset tisuća dolara kako bi mogli financirati dovršavanje snimanja filma i njegovu konačnu objavu. Sam Hrgović već prije nekoliko godina snimio je kratki znanstveno-fantastični film pod naslovom Zetstapo u kojem prikazuje distopijsku budućnost javnog prijevoza u Zagrebu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.