Kultura
30128 prikaza

"Tito mi je kao seljak dobacivao usred predstave"

Jelisaveta Seka Sablić
Luka Stanzl/PIXSELL
Zvijezda "Maratonci trče počasni krug" i "Ljubav, navika, panika" o tome kako ju je razočarao Josip Broz Tito

Bilo je to početkom šezdesetih, ja sam još bila studentica. Dolazili smo jedan po jedan ispred Tita i Jovanke i onda bi odrađivali svoje točke. Neki su nešto pjevali, a ja sam recitirala. On mi se stalno ubacivao u točku, valjda je tako mislio da sudjeluje. Strašno mi je to bilo, kasnije mi se to događalo po provincijskim kazalištima, ali šokiralo me da se jedan Tito tako ponaša - rekla je o predsjedniku SFRJ glumica Jelisaveta Seka Sablić za Kurir.

Nije se, kaže, nikada bojala njegovog gnjeva jer njezina obitelj nije bila njemu na putu, no nikada joj iz glave nije izašlo njegovo nekulturno ponašanje. Iskrena glumica rekla je kako je i tijekom svoje bogate karijere svojedobno probala i drogu.

- Bila sam znatiželjna i nitko me zbog toga ne smije osuđivati - kaže rođena Beograđanka čija je majka prešla sa židovske vjere na kršćanstvo radi njezinog oca. 

- Roditelji su je se radi toga odrekli, a obitelj je opet krenula komunicirati nakon što su njezine sestre s djecom odvedene u logore. Djetinjstvo mi je bilo lijepo, ali i vrlo siromašno - rekla je Sablić koja ostvarila niz zapamćenih uloga u kazalištu, kao i na filmu i televiziji. 

Za ulogu pijanistkinje Kristine u "Maratonci trče počasni krug" nagrađena je "Zlatnom Arenom" na festivalu u Puli. "Kraljica komedije" posebno je ponosna na sina Stefana, koji je uspješni kazališni redatelj, te na unuka Leona kojem posvećuje sve svoje slobodno vrijeme.

Sa pjevačicom Severinom Seka Sablić snimila je spot "Silikoni" iako je ona sama u mladosti samo malo korigirala nos. 

- To je bila tako sitna intervencija da se jedva primjeti, no meni je dala neki mir, pa sam na tome i stala - kaže Sablić kojoj je zadnja velika uloga u seriji "Nemoj da zvocaš".

(Kurir)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar supermaximalno1
    supermaximalno1 19:12 14.Veljača 2018.

    ★☆★ KAMAGRA GEL ORIGINAL★☆★ cijena vec od 100 kn ★☆★ Vise informacija - http://www.preparatizapotencijuhrvatska.ga/ ★☆★ Narudzba Samo Porukom- SMS, Viber, WhatsApp - ‎‎095 75 222 19 ★☆★

  • Ilegalos 12:09 13.Veljača 2018.

    On takve ruzne nije ni karao...pa ko ti nebi dobacivao kad si ruzna ko inspekcija...ti se nasla komentirat Tita..do pete mu nisi babetino ruzna...

  • hrza 09:04 13.Veljača 2018.

    Nije dostojna ni postole mu očistit.