Life
5249 prikaza

10 najinteligentnijih serijskih ubojica u povijesti

Najinteligentnije serijske ubojice
1/5
Thinkstock
Za serijske ubojice se smatra da su prosječno inteligentni, ali mnogi od njih su zapravo bili genijalci

Za serijske ubojice smatraju se ljudi koji su u određenom periodu ubili najmanje troje ljudi, iako prema nekim parametrima u nekim državama se ta brojka spustila na dva ubojstva. Prosječni kvocijent inteligencije serijskih ubojica je 94,7 što spada u prosječan rezultat, ali mnogi od njih imaju daleko veći. Donosimo listu najinteligentnijih serijskih ubojica u povijesti. 

John Christie

Rođen u Yorkshireu u Engleskoj 8. travnja godine, John Christie je ubio osam žena (možda i više, uključujući i suprugu), tako što ih je davio ili tjerao da udišu otrovne plinove. Tijela je držao u svom stanu na Notting Hillu, a jedno je čak skrivao i ispod poda. Bio je dobar student, s kvocijentom inteligencije 128, što je iznad prosjeka. Od britanske vojske je čak dobio i stipendiju za školovanje.

Edmund Kemper | Author: Santa Cruz County Sheriff's Office Santa Cruz County Sheriff's Office

Edmund Kemper

U Burbanku, u Kaliforniji, 18. prosinca 1948. godine, rođen je Edmund Kemper III. S 15 godina je zatvoren jer je ubio pištoljem baku i djeda, ali je pušten kada je napunio 21 godinu. Dobio je nadimak "Co-Ed Killer" jer je ubio i masakrirao šest djevojaka s koledža. U travnju 1973. je ubio majku na spavanju i zadavio njenog najboljeg prijatelja. Unatoč mentalnom poremećaju, Edmund je skoro genije s kvocijentom inteligencije od 136. Inteligenciju je iskoristio za izlazak iz mentalne ustanove prevarom, tako što je prevario liječnika na testu za otpust iz ustanove, pamteći sve odgovore.

Ted Bundy

Rođen 24. studenog 1949. godine u Burlingtonu, u Vermontu, Ted Bundy je na prvi pogled bio zgodan i šarmantan, ali iza ugodne vanjštine skrivao se hladnokrvni ubojica. Točan broj žrtava nije potvrđen, ali smatra se da je 36 žena umrlo od njegove ruke, neke sa imale svega 12 godina, u različitim državama. Prilikom testiranja, kvocijent inteligencije mu je bio 136, što spada u kategoriju nadarenih. Koristio je nadarenost kako bi prevario žrtve, mameći ih i izigravajući policajca, a bio je i psiholog po obrazovanju.

Kristen Gilbert

Atraktivna i zgodna Kristen je rođena u Fall Riveru u Massachuttesu, 13. studenog 1967. Kada se zaposlila u medicinskom centru za veterane, prijavljeno je puno smrtnih slučajeva u njezinim smjenama. Utvrđeno je da je kriva za četiri smrtna slučaja (smatra se da ih je bilo i do 40), izazivajući srčane udare ubrizgavanjem epinefrina. U školi je bila odlična učenica i diplomirala je godinu i pol prije službenog roka.

George Russell Junior

Poznat kao "Ubojica s Istočne obale", George Russell je rođen u travnju 1958. Iako je bio šarmantan, kao tinejdžer je pokazivao simptome sociopatije i nasilnog ponašanja. Razvio je mržnju prema ženama, brutalno je ubio tri i morbidno ih eksponirao. Iako je napustio školu, bio je vrlo inteligentan i smatrali su ga nadarenim učenikom. Jedno je vrijeme radio u policiji.

Andrew Cunanan

Rođen 31. kolovoza 1969. godine, u Nacionalnom gradu u Kaliforniji, Cunanan je bio i na FBI-jevoj potjernici. Bio je upadljiv, gay žigolo koji je posjećivao gay barove u potrazi za bogatim muškarcima u San Franciscu. Njegovo ubijanje je počelo 1997. Ubio je pet ljudi, a među njima i poznatog modnog dizajnera Giannija Versacea. Cunanana su smatrali genijem, imao je kvocijent inteligencije 147, u školi je bio odličan učenik, imao je fotografsko pamćenje i govorio je sedam jezika. 

Carroll Edward Cole

Cole je rođen 9. svibnja 1938. u Sioux Citiyju u Iowi. Odrastao je uz problematičnu i agresivnu majku. Zbog mržnje prema majci, Cole je zadavio 13 žena (ubio skoro 35) koje su ga podsjećale na nju. S 14 godina je testirao inteligenciju i kvocijent mu je bio 152, što je domen genija. U školi je bio loš, ali je uzrok lošim rezultatima u školi bili su mentalni poremećaj i konzumiranje droga. 

Charlene Williams

Charlene Adelle Williams je rođena 10. listopada 1956. godine, u Stocktonu u Kaliforniji. Iako je njezin suprug zapravo ubijao, ona je sudjelovala u otmicama i silovanjima devet žena i jednog muškarca, a neke od tih žena su imale samo 13 godina. Bila je nevjerojatno inteligentna žena, s kvocijentom 160, što se smatra izuzetnom genijalnošću. Imala je fotografsko pamćenje i bila je maestro na violini.

Rodney Alcala | Author: San Quentin State Prison San Quentin State Prison

Rodney Alcala

Poznat kao "Ubojica igre spajanja parova" Rodney James Alcala je rođen 23. kolovoza 1943. godine u San Antoniju, u Teksasu. Od 1977. do 1979. godine, ubio je osam žena, ali se vjeruje da je broj njegovih žrtava čak sto. Nadimak je dobio tako što se pojavio 1978. godine u "Igri spajanja parova", televizijskom showu, gdje je i pobjedio. Bio je genije s kvocijentom inteligencije 160, najbolji učenik svoje generacije, svirao je klavir, imao jako puno prijatelja i išao na akademiju likovnih umjetnosti u New Yorku. 

Ted Kaczynski

Theodore John Kaczynski je rođen 22. svibnja 1942. u Chicagu ali ga povijest pamti po nadimku 'Unabomber'. On je slao bombe svojim žrtvama, za razliku od mnogih drugih serijskih ubica. Žrtve su mu uglavnom bili profesori, i u periodu od 20 godina je ozlijedio 23 i ubio tri osobe. U petom razredu je radio test inteligencije i kvocijent mu je bio 167. Bio je genije, preskočio nekoliko razreda, i bio u raznim školskim grupama, uključujući šah, biologiju, njemački jezik i matematiku. Sa 16 godina je dobio stipendiju Harvarda. Nakon diplomiranja, postao je doktor matematike na Univerzitetu u Michiganu i radio je kao profesor na sveučilištu Berkeley u Kaliforniji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.