Life
1402 prikaza

Kći serijskog ubojice: "Otac je vješao mačiće na žicu i mučio ih do smrti"

Djevojčica gleda kroz zavjesu
Thinkstock
Djeca zloglasnih serijskih ubojica objašnjavaju kako je bilo odrastati u sjeni očinskih zločina, ali se prisjećaju i kad su otkrili velike očeve tajne

Kćeri dvojice zloglasnih serijskih ubojica susrele su se licem u lice kako bi pričale o sjećanjima iz djetinjstva.

Melissa Moore danas je majka dvoje djece, a s 15 godina otkrila je da joj je otac, Keith Jesper, serijski ubojica 'nasmiješenog lica'.

Jenn Carson, upoznavala je pak oca, Michaela Carsona, kao polovicu San Franciscovih 'ubojica vještica', kad je imala svega osam godina.

"To nas je obje odvelo na neka prilično mračna mjesta", izjavila je Moore nakon što su se dvije žene raspričale o grijesima svojih očeva.

Moore, inače posebna izvjestiteljica 'Crime Watch Daily' emisije, sjela je pred kameru za jednu epizodu 'Crime Watcha', kako bi razgovarala s Carson o teškom djetinjstvu i kako je biti žrtva očevih zlodjela.

Keith Jesperson s obitelji | Author: murderpedia.org murderpedia.org

Moore je izjavila da smatra da je imala normalno djetinjstvo. "On je skrbio za svoju obitelj, pazio je na nas. On je bio onakav kakavim sam smatrala da otac treba biti", Moore je počela opis oca prije nego su stvari skrenule u krivom smjeru.

"Vidjela sam kako muči životinje koje bi došle u naš vrt", prva je ružna stvar koje se sjeća.

Keith Jesperson s obitelji | Author: murderpedia.org murderpedia.org

Kad je Moore imala pet godina, u strahu je gledala kako je otac objesio njezine mačiće na žicu za vješanje rublja i mučio ih do smrti, nimalo ne obraćajući pažnju na vrištanje svoje kćeri.

Drugi put je jednostavno pritisnuo mačku na tlo i okretao joj glavu dok se nije čuo lom u vratu. Cijelo to vrijeme iz prikrajka su ga gledala zaprepaštena djeca. Melissa se prisjeća da je na licu imao izraz 'uživanja'.

Keith Jesperson | Author: Wikipedia Wikipedia

1995. godine uhićen je i optužen za ubojstvo osam žena. 

Početak doživotnih noćnih mora

Carson je odrastala u neuobičajenom kućanstvu za koje je vjerovala da je normalno. "Moj tata je bio kod kuće i prodavao travu... U vrtiću sam jednom upala u nevolje. Naime, igrali smo se kao da smo kod kuće i ja sam počela motati džointove. To je za mene bilo normalno", prisjeća se Carson.

Njezini su se roditelji razveli kad je imala pet godina, nakon čega je njezin otac još dublje 'zabrazdio' u svijetu droge i oženio je novu ženu - Suzan. "Ljudi pričaju da je imala oči kao Charlie Manson i da je djelovala zastrašujuće, ali i mene je plašila", dodaje Jenn.

Njezin otac i maćeha uhićeni su 1983. godine zbog ubojstva troje ljudi. Ona je tad imala samo osam godina.

"Pronašla sam članke u novinama. Sjećam se da se spominjalo batinjanje do smrti, što nisam razumjela što znači. Kad sam sve pročitala, shvatila sam da su jednoj ženi zaboli 12 puta nož u vrat, i da su je tukli po glavi... I tad je započela moja životna bitka s noćnim morama", priča Jen.

Michael Bear Carson s djevojkom | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

Nakon što je u javnosti izašla priča o njezinom oču, ona se osjećala jako usamljeno. 

"Sjećam se kako sam istraživajući naišla na podatak da je veća šansa da mi jedan roditelj umre nakon što ga pogodi munja nego da bude serijski ubojica", kaže Carson.

Moore, jedna od troje Jespersonove djece tvrdi da su svi članovi njezine obitelji sekundarne žrtve zločina, te da su i dalje puni srama.

"Osjećam se na neki način povezano s ocem, ali ja nisam nikome nanijela bol. No znajući da je moj otac drugima nanio bol, i ja osjećam bol", te je dodala da ne postoje knjige o tome što učiniti ako vam je otac serijski ubojica. "Ne postoje pamfleti, nema grupa podrške, i najbolji savjet o tome što mogu učiniti sama za sebe, bio je da živim dan za danom."

Upravo iz tog razloga, Melissa je 2009. godine napisala knjigu 'Shattered Silence' o svojem ocu i obiteljskim nastojanjima da nastave dalje sa životom.

Danas se ona obraća članovima obitelji serijskih ubojica, za koje ona tvrdi da se obično tiho nose sa traumom i stigmom zbog toga s kime su u rodu. Iako nisu ni krivi ni dužni za njihove zločine.

Jesperson, koji danas ima 60 godina, dobio je nadimak zato što je slao detaljne opise svojih zločina koje bi potpisao sa smješkom. Obično je ciljao na prostitutke i beskućnice, koje bi prvo silovao, nakon čega bi ih zadavio golim rukama.

I Carson se osjećala krivom što joj je član obitelji serijski ubojica, piše Daily Mail. "Automatski sam mislila da je svijet strašno mjesto. Sjećam se da sam mislila: 'Ja sam dijete vraga. I ja moram biti zla.' Mislila sam da ću i ja povrijediti druge ljude".

Očevi obje žene dobili su doživotne zatvorske kazne.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.