Life
1726 prikaza

10 najšokantnijih uređaja za obranu žena od nasilnika

Uređaji za žensku samoobranu
screenshot/youtube
Ma kakav suzavac! Moderna je tehnologija rezultirala i brojnim uređajima za žensku samoobranu, od kojih su neki doista šokantni. Pogledajte ih u videu

Žena se ne bi trebala pouzdati u to da će je drugi zaštiti, već svoju samoobranu treba preuzeti u vlastite ruke - nit je vodilja feministica koje propagiraju korištenje raznih uređaja i učenja borbenih vještina u te svrhe. No, čini se kako smo danas dospjeli daleko od razdoblja suzavca i ključeva naguranih između prstiju, a uređaji za samoobranu postali su sve bizarniji i šokantniji.

Primjerice, za ženu koju je strah hodati sama usred noći dobar je modni dodatak remen koji štiti od silovanja, patent švedske tinejdžerke koja je remen osmislila u suradnji sa svojim prijateljicama, a "caka" u njemu je što se mora otkopčati s obje ruke. Osim toga, postoje još i privjesci za ključeve koji proizvode buku od 90 decibela ako se izvuče sigurnosna kopča, pa čak i "dlakave tajice" koje bi trebale odbiti potencijalnog silovatelja.

Pogledajte uređaje za samoobranu koji se doista mogu kupiti u videu:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.