Life
215 prikaza

100 godina ženske ljepote... u realnijoj verziji

Žena iz 1940-ih godina
Youtube
Otkad se pojavio video '100 godina ženske ljepote' mnogi su imali niz prigovora, pa je napravljen i realniji prikaz

U posljednje vrijeme često možemo vidjeti standarde ženske ljepote diljem svijeta. I to kako se taj standard mijenjao među ženama tijekom jednog stoljeća, bilo da su one crne ili bijele, te kakvo je rublje bilo popularno za vrijeme različitih desetljeća ili u što su se maskirale.

No blogerica Karolina Žebrowska je primijetila da su žene uvijek potpuno sređene i našminkane, te da se niti u jednom videu ne spominju same žene, tj. kroz što su prolazile u tom periodu, niti se prikazuje kako su izgledale u svakodnevici.

Pravi, svakodnevni život u prvoj polovici 20. stoljeća većinu vremena nije bio nimalo glamurozan, pa je Karolina odlučila prikazati i tu stranu priče, tj. kako su se žene borile za svoja prava, radile u kućanstvima ili kao medicinske sestre.

"Sve prethodne video snimke su pokazivale standarde ljepote na vrlo stereotipan način, iz aspekta pop kulture, a ja sam željela napraviti jedan koji će biti povijesno točniji", napisala je Žebrowska na svojem YouTube kanalu i dodala da moli sve da ne zaborave na prave žene, prenosi Independent.

Koliko je uspjela u svojem naumu, provjerite pak u priloženom videu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.