Life
1202 prikaza

11 stvari koje ne znate o "Prijateljima"

Prijatelji
Warner Bros
Prošlo je dvadeset godina od kada je počelo snimanje jedne od najpopularnijih serija svih vremena

Courteney Cox koja je u popularnim "Prijateljima" glumila Monicu ovih je dana proslavila svoj rođendan. Tim se povodom i Huffington Post prisjetio serije zbog koje je Coxova postala zvijezda i koja je diljem svijeta stekla obožavatelje, te je napravio listu 11 stvari o ovoj mega popularnoj seriji za koje vjerojatno ne znate. 

Coxova je poput Monice vrlo uredna i često je čistila tuđe garderobe

"Imala je najuredniju garderobu. Čak je čistila prostorije koje su koristili drugi glumci jer nije htjela ulaziti ako su bile previše neuredne","rekla je jedna od producentica serije Marta Kauffman za Los Angeles Times još 1995. godine. 

Glumci su, u stvari, izvlačili slamke tko će dobiti veću i bolju garderobu

Na naslovnici magazina People se 2000. pojavila priča koja otkriva kako su glumci izvlačili slamke kako bi odredili tko će od njih dobiti dvije najveće garderobe na snimanju.

Kružila je priča da su glumci morali potpisati ugovor prema kojem nisu smjeli spavati jedni s drugima

Magazin Elle je 1997. godine donio priču o Coxovoj u kojoj se navelo kako postoje "glasine o tome kako su glumci potpisali neku vrstu ugovora da međusobno neće spavati". Kada su Coxovu upitali za to, ona se počela smijati te rekla kako "nikada nije postojao nikakav dogovor". 

Lisa Kudrow se jednom našalila na tu temu kako su glumci postali bliski nakon što su svi zajedno spavali

Američki Weekly je 1996. godine imao veliki intervju s Jennifer Aniston, Lisom Kudrow i Courteney Cox , a posebno je bio zabavan njihov odgovor na pitanje što bi se dogodilo da ih muški glumci vide gole. 

Dok je Coxova odgovorila kako joj to ne bi smetalo, Aniston se našalila rekavši kako im je previše stalo do njih i da im vjerojatno bilo neugodno. Nakon toga je Coxova dodala kako su svi poput braće i sestara na što se Kudrow našalila: "Misliš nakon što smo prestali spavati jedni s drugima?".

Producenti su vodili detaljnu analizu koliko je koji glumac imao smiješnih 'lajni', kako bi bili sigurni da su svi rekli podjednaki broj smiješnih stvari 

Producenti su analizu radili pomoću grafičkih prikaza koji su cijelo vrijeme visili po zidovima na snimanju. Danas se takve stvari više gotovo uopće ne rade.

Coxova je imala posebno mjesto koje se zvalo "Courtneyina slatka kabina" na snimanju serije

Courtney Cox je naime ovisnica o junk foodu, a za 'prežderavanje' je koristila mali kutak kojeg su na setu svi nazvali "Courtneyina slatka kabina". 

Matthew Perry, Matt LeBlanc i David Schwimmer igrali su video igrice u pauzama snimanja

Paul Rudd dobio je ulogu nakon što je direktor castinga pored njegovog imena napisao samo - sanjar

Glumci, na čelu s Davidom Schwimmerom su se pobunili jer jer Jennifer Aniston stalno kasnila na snimanja

Anistonova je priznala da se to dogodilo, ali da je Schwimmer to uradio dosta ljubazno. Rekao joj je da je s dečkima razgovarao i da su došli do zaključka kako cure često kasne na snimanja, na što je Lisa Kudrow odgovorila da je to zato jer se one moraju spremati, dok dečki samo ustanu iz kreveta i dođu na snimanje.

Lisu Kudrow su na setu svi smatrali najpametnijom od cijele ekipe, usprkos liku kojega je glumila

Lisa Kudrow nema ama baš ništa zajedničko s Phoebe, a Courtney Cox je u jednom intervjuu navela kako je Lisa jedna od najpametnijih osoba koje je ikada upoznala 

Čak i prije nego li su postali par u seriji, Cox je rekla da ako Monica mora biti u vezi s nekim od "Prijatelja" neka to bude Chandler

Coxova je to rekla u intervjuu za Elle, a sviđalo joj se što je Chandler sarkastičan, što je dosta slično Monici. Godinu dana nakon te njezine izjave Monica i Chandler su, u četvrtoj sezoni postali par

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.