Life
5821 prikaza

32 milijuna kuna droge greškom poslali penzićima

Umirovljenici otvaraju paket
Getty images
Zavladala je "ozbiljna epidemija" droga uz "nezaustavljivu potražnju" za nedopuštenim supstancama što rezultira rekordnim brojem zapljena

Često maštamo o tome da osvojimo na lutriji, ili da nam novac, nekako, padne s neba i da uživamo. Taj se san ostvario i jednom umirovljeničkom bračnom paru iz Melbournea  u Australiji koji su dobili paket vrijedan sedam milijuna dolara. Bez da su išta naručili. 

U trenutku kada su preuzeli paket nisu znali da se u njemu nalazi kristalni metamfetamin, droga vrijedna sedam milijuna dolara. Kako im je sadržaj paketa bio sumnjiv, a i ništa nisu očekivali, nazvali su policiju koja je otkrila o kakvoj supstanci je riječ. 

"Nevjerojatno je da je netko mogao biti tako nemaran", rekao je detektiv Matthew Kershaw.

Policija je utvrdila da je u paketu bilo 20 kilograma te ilegalne droge, a samo nekoliko sati nakon njihovog otkrića, policija je u obližnjem gradu uhitila 21-godišnjeg muškarca, piše CNN. 

Na toj drugoj adresi pronađeno je još 20 kilograma metha. 

Kristalni met Rekord Top News Zaplijenili 1,2 tone kristal meta - vrijedi milijardu dolara

Za krijumčarenje i uvoz droge za prodaju optužen je Zhiling Ma. 

"To je veliko otkriće, tak smo uspjeli maknuti 800.000 doza sa ulica, što je jako vrijedno", naglašava Kershaw.

Australska policija tako muku muči s ovom drogom, za koju kažu da se godišnje u Australiji troši oko 9,6 tona. U ispitivanju otpadnih voda otkriveno je da ljudi najčešće konzumiraju kokain, heroin, ecstasy i meth. Australci će godišnje na ilegalne droge potrošiti oko 9,3 milijarde australskih dolara, piše The Straits Times.

U toj zemlji, kako će reći stručnjaci, zavladala je "ozbiljna epidemija" droga uz "nezaustavljivu potražnju" za nedopuštenim supstancama što rezultira rekordnim brojem zapljena i uhićenja u posljednjih nekoliko godina.

Nedavno zaplijenjena je bila rekordna pošiljka, teška oko pola milijarde američkih dolara. Pola tone metha bilo je sakriveno u hladnjacima za prodaju koji su se uvezli iz Singapura.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.