Life
6280 prikaza

Titovim jedrenjakom krijumčarili brda kokaina

Školski brod Jadran
1/5
Wikipedia
Prekrasan jedrenjak pao je žrtvom dilerskih ruta narko trafikanata, a kokain je trebao ići u Tursku

Na školskom jedrenjaku "Jadran", oko kojeg se sporimo s Crnom Gorom, a koristi ga njihova vojska pronađen je kokain.
I to vrijedan nekoliko milijuna eura. Policija je odmah uhitila starijeg vodnika za kojeg se vjeruje da je po naređenju narko-klanova unio drogu na brod, piše Alo.

Duško R. podoficir u vojsci Crne Gore, uhićen je zbog sumnje da je po naređenju zasad nepoznatih osoba, na brod unio veliku količinu droge, kao i nezakonito oružje koje je također nađeno tijekom pretresa Jadrana. 

Jedrenjak kojeg je svojevremeno koristio i Tito, pretresen je u petak ujutro, neposredno prije no što je trebao isploviti na dvotjedno školsko krstarenje do Turske i Grčke sa studentima pomorskog fakulteta u Kotoru.

Meksiko: Vojska zaplijenila 15 milijuna dolara koji pripada narkokartelu Sinaloa Ubojstva Top News Nove kokainske rute preko Balkana i Dunava

Dok su se studenti spremali da se ukrcaju na brod, stigla je informacija da se na jedrenjaku nalazi velika količina droge, vrijedna pet milijuna eura. Ubrzo su došli džipovi vojne policije i ronioci. Kada je droga pronađena, krenulo se u pregledavanje podvodnog dijela trupa ispod mora zbog sumnje da je dio bačen u more. 

U trenutku pretresa "Jadrana" posada je bila na brodu. Međutim, umjesto da su sa učenicima krenuli put Istanbula svi su završili u policijskoj stanici da bi dali izjave. Zbog ovog se skandala na noge diglo i državno tužiteljstvo, koje je preuzelo čitav slučaj.

Daljnjom istragom mora biti utvrđeno tko je dao naređenje da se droga ukrca i je li još netko iz crnogorske mornarice znao da je kokain unijet u jedrenjak. Sumnja se da je teret trebao biti isporučen u Turskoj.

Jadran nije jedini ratni brod na svijetu na kojem je pronađena droga. Brod ratne mornarice Španjolske je 2014. isporučio 20 kilograma kokaina SAD-u, a onda je na njemu nađeno još 130 kilograma koja su bila za europsko tržište. Uhapšena su tri člana posade. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lider 13:22 12.Rujan 2020.

    Kada je to Tito koristio ŠB Jadran???

  • zvonek 19:06 21.Travanj 2019.

    nije to nikakav Titov jedrenjak, već je to bio školski brod za obučavanje pitomaca pomorske škole i akademije