Life
13977 prikaza

5 stvari koje bi hitno trebali izbrisati s Facebooka

Facebook
PIXSELL
Facebook je užasno moćan medij, a sa svime tako raširenim treba iznimno paziti, upozoravaju stručnjaci

S milijardama korisnika, Facebook je službeno jedan od najutjecajnijih medija svijeta. Koliko je moćan dokazuje i infografika The Independenta koja je društvene mreže pretvorila u "države" po broju korisnika, odnosno stanovnika.

Infografika da je Facebook država | Author: The Independent The Independent

No s bilo čime što ima toliki utjecaj treba biti vrlo oprezan. I dok ljudi iz Facebooka tvrde kako im je zaštita privatnosti korisnika najveći prioritet, postoje određene informacije koje bi bolje bilo ne imati na vlastitom profilu.

Što se vrlo lako može iskoristiti protiv vas - bilo u svrhu krađe identiteta ili iz drugih zlih namjera, otkrio je anonimni haker objasnivši da on te brojni drugi poput njega bez problema zloupotrijebe te informacije.

1. Rođendan

Te su brojke, odnosno datum, dio veće slagalice koja uključuje vaše ime te kućnu adresu uz pomoć kojih se lakše upada u bankovne račune i druge osobne informacije.

2. Telefonski broj

U najboljem slučaju na njega vas može zvati tajni obožavatelj. U gorim slučajevima možete dobiti pozive zbog kojih ćete morati promijeniti broj telefona. Osim toga, i uz pomoć njega se može doći do vaše lokacije.

3. Fotografije vašeg djeteta/mlađeg člana obitelji

Time izlažete maloljetnika pedofilima, ugrožavate njegovu privatnost i otvarate put prema djetetu - osobito ako stavljate informacije poput onih gdje ide u vrtić, u školu, gdje provodi vrijeme...

4. Informacije vezane za vaš posao

Ne samo da otkrivate gdje se do vas može doći većinu dana, već i otkrivate svoju "ranjivu točku" te pružate nepotrebne informacije uz pomoć kojih vam netko s lošim namjerama može lako naštetiti. Također, stavite li svog poslodavca na stranicu, trebate biti svjesni da se može promatrati na način da sve što radite na društvenim mrežama u tom trenutku postaje odraz i vaše tvrtke. 

5. Svoje lokacije

Ako se već toliko žarko želite pohvaliti mjestom gdje ste bili, učinite to koji dan poslije, savjetuje anonimni haker. 

 

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • gonzalezandresloan 09:14 13.Lipanj 2017.

  Trebate hitno hitno, molimo kontaktirajte nas uz stalnu pratnju kredita putem ovog; Gonzalez Andres financijska tvrtka E-adresa: gonzalezandresloan@gmail.com Web stranica: gonzalezandresblog.wordpress.com

 • gonzalezandresloan 09:14 13.Lipanj 2017.

  Pozdrav, Ovo je obavijestiti javnost da je gospodin Gonzalez Andres, privatni kreditni zajmodavac koji je otvorio financijsku priliku svima koji trebaju bilo kakvu financijsku pomoć. Dajemo kredit po kamatnoj stopi od 2% pojedincima, tvrtkama i tvrtkama pod uvjetima i uvjetima ... prikaži još! jasnim i razumljivim. Javite nam se danas e-poštom na: (gonzalezandresloan@gmail.com)

 • Avatar Tiranosaurus
  Tiranosaurus 02:31 06.Svibanj 2017.

  Imal sam profil na tom fejsu prije nekih tri godine..to je trajalo oko tri mjeseca..niš pametnog tam nisam vidjel..ne razmem čem to služi..postavljaju se kojekakve gluposti..pa tam to lajkaju il kak već..za ta tri mjeseca sam imal 690 prijatelja za ... prikaži još! koje nikad nisam čul i koje vjerojatno nikada ne bum ni srel u životu..stvarno bedastoće. Nemrem nikak skužit od kud ljudima..pa i ženama..takva histerija za tim. Nemre meni nikakva "društvena" mreža zamijeniti tulumarenje s frendicama i frendovima