Otrov doista vreba iz kuhjinje, a konzumacija ovih namirnica može biti vrlo opasna, osobito ako pretjerate u količini
Većina ljudi je svjesna kako svijet može biti vrlo opasno mjesto koje ugrožava naše zdravlje, no najčešće pretjerujemo u ocjeni vanjskih opasnosti, zaboravljajući one koje vrebaju iz naše blizine. Naime, istraživanja pokazuju kako nepromišljenost i uzimanje namirnica iz vlastite kuhinje češće ugroze zdravlje nego obroci vani, u restoranima ili čak na ulici.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Kad se navodi nešto, to treba i definirati...... Glikoalkaloid u zelenim dijelovima krumpira i rajčice je solanin. Ove biljke su bliski srodnici, stoga su im i metabolizmi vrlo slični. Pasterizacija meda uopće nije poželjna. Ovo što piše u članku je ... prikaži još! vrlo rijetka pojava, bitno je znati da se prilikom otapanja kristaliziranog meda ne prelazi temperatura od 60 C, jer se u medu počinju stvarati otrovni spojevi. Pasterizacijom u klasičnom smislu od meda ostaje samo otopina šećera.
sad ste me uplašili draga novinarko:o