Life
40735 prikaza

Brutalni krvnik ubijao po cijelom Balkanu

Čaba Der
privatni album
U subotu je smaknuo usred dana svoju žrtvu iz pištolja s prigušivačem, a vjeruje se da je umiješan u mnoga druga ubojstva na Balkanu

Čaba Der osumnjičen je za ubojstvo Nebojše Markovića početkom siječnja 2019. na Banovom brdu, a policija još provjerava je li ovaj osuđivani kriminalac sudjelovao u još nekim likvidacijama na prostoru Balkana. 

Der (38) je u subotu 5. siječnja ubio Nebojšu Markovića koji je pred kućom sklapao dječja kolica, a pretpostavljalo se da je to trebalo biti upozorenje Markovićevom šurjaku. 

Inače, osim potrage za Derom, za kojeg se inspektori nadaju da će ga locirati živog i uhapsiti, kao i da će odati motiv likvidacije u naručitelja, kontroliraju se i snimci nadzornih kamera u ovom naselju blizu Ulice Rajka od Rasine gdje je ubijen Marković. 

Nadaju se da je neka snimila lik vozača iz bijelog 'punta' iz kojeg je izašao Der i iz pištolja s prigušivačem pucao u žrtvu. Iako je prva pretpostavka bila da je Marković ubijen umjesto svog šurjaka Aleksandra Šarca, člana 'Pink Pantera' za kojim traga Italija jer je opljačkao draguljarnicu, ne može se ni odbaciti mogućnost da je Marković bio meta. On je bio vlasnik cvjećarnice i nije imao dosje, ali se provjeravaju njegovi kontakti i je li možda bio umješan u neki posao sa šurjakom ili nekom drugom osobom iz krim-miljea. 

Čaba Der likvidira Nikolu Markovića | Author: Express.hr Express.hr

"Ubojica je plaćeni egzekutor, tako da je malo vjerojatno da je Markovića ubio greškom. Pitanje je samo da li se Marković sam uključio u neke kriminalne aktivnosti i zbog toga platio životom ili je možda likvidiran da bi se poslala poruka Šarcu. Tu enigmu jedino sad može razriješiti Der, koji je još uvijek u bijegu. Pretpostavlja se da je on možda sudjelovao i u još nekim likvidacijama u Srbiji, ali i u Crnoj Gori i BiH, piše Blic koji je razgovarao s osobom koja zna detalje istrage. 

Sama biografija Čabe Dera, koji je već robijao zbog ubojstva i dovodio se u vezu s još nekim planiranim likvidacijama, ukazuje da iza njegovog angažmana za ovu njegovu posljednju egzekuciju, stoji ozbiljna ekipa.

U prilog tome ide i to što je Der 2004. ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, člana kriminalne skupine 'Firme' u klubu 'Marina'. Prilikom ubojstva bio je maskiran, imao je ribarski šešir i bradu, a zanimljivo je da je dok je bježao, pao s bicikla i udario u parkirani automobil, pa je ostavio tragove na osnovu kojih je identificiran. 

Kašćelan Kašćelan Top News Tko je vođa Kavačana - najopasnijeg klana u regiji?

Ipak, tad nije odao da je to napravio po nalogu Vojislava Škrbića, čija ekipa je Deru, dok je robijao zbog krađe, u zatvor slala novac, pakete i tako ga vrbovala da radi za njih. 

Unatoč šutnji, Der je dobio 15 godina zatvora, policija je došla do dokaza o naručitelju likvidacije Jelačića, pa je i Škrbić poslan na 11-godišnju robiju.

"Der je robijao u Sremskoj Mitrovici i sigurno je tamo proširio kontakte ne samo na Vojvodinu, već i na cijeli Balkan. Prema operativnim saznanjima, nije član ni jedne ekipe već je radio za onog tko mu plati, piše Blic prema informacijama koje je dobio od upućenih.

Vjerojatno je po tom principu 'tko da više' trebalo i da, po nalogu ekipe Armina Muše Osmanagića, vođe barskog kriminalnog klana, ubijenog u listopadu 2014. godine, likvidira Alena Kožara, koji je na čelu konkurentskog klana naslijedio Luku Đurovića. 

Ubrzo po puštanju iz zatvora u Srbiji, Der i Baranin Marko Gojčević u listopadu 2017. godine uhapšeni su u Sarajevu, a navodno je trebalo da po nalogu ljudi iz Osmanagićevog okruženja likvidiraju Kožara. 

Sumnjalo se da je upravo Kožar snajperom u pola bijelog dana ubio Osmanagića čiji suradnik je bio Gojčević. Obojica su ubrzo nakon hapšenja i pušteni, a sad se utvrđuje gdje se Der sve kretao i je li možda sudjelovao u još nekim likvidacijama. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Apeturassa
    Apeturassa 00:54 10.Siječanj 2019.

    Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.3xDate.top

  • Zagygnc 22:04 09.Siječanj 2019.

    Taj bi trebal dojti malo u hrvatsku da razrijedi oveeee..

  • patkovic 18:01 09.Siječanj 2019.

    jedino ga čipirat kad se uhvati