Life
11071 prikaza

Čemu zapravo služi mali džep na trapericama

Džepovi na trapericama
Thinkstock
Iako su one jedan od najpopularnijih odjevnih predmeta diljem svijeta, mnogi ne znaju čemu služi jedan dio traperica

Džepovi su često nesavršeni dio u modnoj industriji, osobito oni plitki koji baš ničemu ne služe. To je posebno vidljivo u ženskoj modi, gdje se često stvaraju lažni džepovi na hlačama, kaputima i košuljama.

Džepovi na trapericama su prilično standardni i jednako izgledaju kod muškaraca i žena. Imaju dva stražnja džepa, dva prednja i jedan mali koji se nalazi unutar jednog od prednjih džepova. No rijetki znaju koja je njegova svrha.

Što u njega stane?

Premalen je za kovanice, a i izumljen je puno prije faze mobitela.

Na Quora forumu, stručnjaci za tekstil pokušali su naći odgovor na ovo vječno pitanje, a jedna od korisnica - Renata Janoskova, citirala je Levisa Straussa, ikonu američkih traperica, tvrdeći da je on otkrio odgovor. Naime, ona je napisala da je mali prednji džep napravljen za džepni sat, jer je dovoljno malen da on stane unutra.

Navodno je Levis počeo raditi te džepove 1800-ih godina kako bi kauboji u njih mogli spremati džepne satove, da se ne razbiju, piše Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.