Life
118431 prikaza

Čitala vijesti i ubila se - kolege mislile da je šala

Christine Chubbuck
YouTube screenshot
U vrijeme kada se dogodila tragedija voditeljica nije imala poznatih zdravstvenih problema i izgledala je potpuno prisebno

Filmski festival Sundance svake godine predstavi čitav niz zapaženih filmova, a jedan od onih koji se neće još dugo zaboraviti je film "Christine", posvećen Christine Chubbuck, američkoj tv voditeljici koja je počinila samoubojstvo u emisiji koja se uživo emitirala na televiziji. 

U srpnju 1974. godine, Christine Chubbuck, koja je tada imala 29 godina, ubila se dok je čitala vijesti u programu lokalne tv postaje u Sarasoti na Floridi.

Glavnu ulogu u filmu režiser Antonio Campos dao je glumici Rebecci Hall, a oboje se nadaju se će film doprijeti do javnosti kako bi se skrenula pozornost na rijetke psihičke bolesti. 

U vrijeme kada se dogodila tragedija Christine Chubbuck nije imala poznatih zdravstvenih problema i izgledala je potpuno prisebno dok je tog dana čitala vijesti.

Gledajući u kameru, 29-godišnja voditeljica je rekla: “U skladu s politikom Kanala 40 da vjerodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, sada ćete imati priliku prvi vidjeti još jednu stvar - pokušaj samoubojstva.”

Nakon toga je izvadila pištolj iz torbice i pucala si u glavu. Iz pištolja se počelo dimiti, a kosa joj se razletjela po cijelom licu, izgledalo je kao da joj je vjetar razmrsio kosu. Glava joj se zatresla, a potom je pala glavom i gornjim dijelom tijela pala na stol.

Članovi informativne ekipe su gledali u nevjerici i u prvom trenutku pomislili da je u pitanju šala. Međutim, kada je šef potrčao prema njoj i počeo vikati, suočio se s brutalnom istinom. Hitno su je odvezli u bolnicu, gdje je kasnije preminula.

Njezina obitelj je kasnije otkrila da je patila od depresije i da je imala suicidne misli. Njezina majka je bila uvjerena da je bila depresivna zato što nije imala dečka. Tijekom svog života je samo dva puta izašla na ljubavni dejt i bila je djevica.

"Voljela je svoj posao i rekla mi je jednom da i ostane bez tog posla da bi joj bilo drago da ga ja imala. Međutim, nije imala ništa drugo izvan tog posla – nije imala bliske prijatelje niti intimne veze. Išla je kod psihijatra, ali on joj nije vjerovao kada mu je govorila da joj se više ne da živjeti", ispričala je njezina majka lokalnim medijima kad što je Christine završila u bolnici nakon tragične scene na televiziji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.