Life
246 prikaza

Deset stvari u koje vjerujemo, a trebali bi vjerovati u ove

Žena na vrhu planine
Thinkstock
Mnogim nevažnim stvarima pridajemo preveliku važnost, pa se ne koncentriramo na ono najbitnije

Društvo danas previše cijeni nevažne stvari, dok idejama i strategijama koje mogu učiniti veliku razliku ne pridajemo dovoljno pozornosti.

Kako bi zastali i razmislili o prioritetima, ali i bili uspješniji i zadovoljniji svojim životom, prestanite vjerovati u ove stvari i podsjetite se što je važnije:

1. Prevelika zaposlenost

Umjesto toga radije obavljajte jednu po jednu stvar. Nije isto biti stalno u pokretu i žurbi i koncentrirati se na nešto bitno.

Često se smatra da je trčanje na sve strane pokazatelj 'važnog života' (kao celebrityji koji se posvuda pojavljuju), no to uopće nije istina.

2. Izbjegavanje kritike

Počnite dijeliti svoje originalne ideje. Drugi vam mogu suditi jer ste nešto stvorili ili vas ignorirati jer niste stvorili ništa.

Nemojte da vas strah i emocije spriječe u širenju zamisli.

Žena na biciklu | Author: Thinkstock Thinkstock

3. Neograničena sloboda

Pažljivo dizajnirana ograničenja će povećati vaš razvoj, a ne smanjiti ga. Svi trebamo putokaze koji će nam pokazati gdje trebamo slikati, a ne prazno platno.

Napravite raspored poslova i pridržavajte ga se svakodnevno, jer ćete tako možda ograničiti slobodu, ali i povećati produktivnost i sreću.

4. Diplome, certifikati, svjedodžbe...

Iako je u nekim situacijama stručna sprema i konvencionalno znanje itekako bitno (nećete se uputiti na operaciju mozga kod lokalnog vrača nego neurokirurga), činjenica je da većina ljudi treba dokaz stručnosti jer nisu dovoljno hrabri da sami zatraže što žele.

U mnogim slučajevima je hrabrost pak ono što će vas istaknuti u masi i pokazati da ste uspješniji od drugih.

5. Značaj motiviranosti

Svi mislimo da je motivacija ono što nam nedostaje kad se ne uspijemo pridržavati dijete ili ne napišemo više od pet stranica knjige. No motivacija je promjenjiva i ne traje vječno.

Važnije je da promijenite svoj okoliš, piše Business Insider.

6. Praćenje vijesti

Radije se prihvatite čitanja starih knjiga. Svaka knjiga starija od deset godina je prepuna ideja koje će vam promijeniti život. Pitate se zašto?! Zato što na loše knjige svi brzo zaboravimo, a one kojih se sjećamo su očito preživjele 'test vremena'.

Istodobno, vijesti se doslovno mijenjaju u minuti. Većina nas prati medije jer tako imamo osjećaj da smo informirani, iako će te iste vijesti biti nevažne već sutra.

Surfanje internom preko mobitela | Author: Thinkstock Thinkstock

7. Otkrivanje novih stvari

Većina nas smatra da će nam neke nove taktike u potpunosti promijeniti i poboljšati život, dok je u stvarnosti istina da bi bilo pametnije da tek pošteno savladamo stare stvari.

Ako želite bolje pisati - pišite više; ako želite biti jači - više vježbajte; ako želite naučiti strani jezik - više komunicirajte na njemu...

8. Važno je biti vođa

Ovo nije istina ponajviše zato što je puno važnije biti dobar timski igrač. Svi vole statuse, medalje i nagrade, ali oni koji su na čelu tu neće opstati ako nemaju dobru ekipu kojom rukovode. A dobri vođe itekako misle na sve članove svoje ekipe.

9. Pobjeda

Prečesto su nam važniji trenutačni rezutati od dugotrajnog poboljšanja.

Umjesto da očekujete da vaše dijete sad ima petice, a do sljedeće godine zaboravi što je učilo, više se isplati da ima lošije ocjene, ali usvoji znanje i razumije sve. Nemojte nauštrb bržih rezultata previdjeti značaj učenja i rasta. 

10. Vježbanje do iznemoglosti

Mnogi se diče time što su "ispustili dušu" pri posljednjem posjetu teretani. Ako vježbate do iznemoglosti mogli biste "izgorjeti", razboljeti se ili ozlijediti. Da ne spominjemo da su veće šanse da ćete početi izbjegavati treninge ako smatrate da nećete postići željene rezultate.

Radije svakodnevno vježbajte po malo i pridržavajte se programa treninga.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.