Life
110 prikaza

'Diva' Clinton - tražio privatni avion za put od 100 kilometara

Bill Clinton
Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
Njegovi zahtijevi za gostovanja kao predavač ili govornik bili su suludi, organizatorima je naplatio svoj telefonski račun od 1400 dolara, a naplaćivao je 100 tisuća dolara po govoru

Novobjavljena financijska izvješća otkrila su ono što se već dugo slutilo - bivši predsjednik SAD-a prava je diva sa svojim neobičnim i skupocjenim zahtjevima, a to je potvrdio u svojoj karijeri govorništva. Nakon izlaska iz službene politike, Clinton se bacio na predavanja te je za to tražio nevjerojatnih sto tisuća dolara po jednom govoru, a i supruga Hillary kasnije je krenula njegovim stopama.

I ne samo to - tijekom govora u Kaliforniji 2002. inzistirao je da dobije privatan zrakoplov koji ga je trebao odvesti 100 kilometara dalje, no automobil mu se za taj put činio kao preneudobna opcija za nekog njegovog značaja. 

Osim toga, Bubba - kako još zovu Clintona, naplatio je tvrtki koja ga je unajmila i hotelski telefonski račun od nevjerojatnih 1400 dolara, kao i večeru za dvoje u vrijendosti od 700 dolara. 

Njegov je menadžer izjavio kako su sva traženja bila primjerena i razumna. 

Hillary i Bill Clinton | Author: Ron Sachs/DPA/PIXSELL Ron Sachs/DPA/PIXSELL

Clinton je 2002. odbio gostovanje na jednom skupu zbog premale cijene koji su mu ponudili na skupu nekadašnjih svjetskih vođa među kojima su bili Margaret Thatcher i Ronald Reagan, a 60 tisuća dolara mu je bilo premalo, inzistirajući da vrijedi barem dvostruko.

- On je jedini govornik koji je inzistirao da sva pitanja koja će mu biti postavljena dobije na uvid prije, a njegova ekipa koja ih je pregledavala to je činila kako ne bi bilo spomena njegovih skandala i afera.

Čini se kako je njegov put nastavila i supruga Hillary, koja je prije predsjedničke kampanje svoje govore naplaćivala čak 200 tisuća dolara. Clintoni svoje unosne poslove brane vrlo jednostavno - "i mi moramo plaćati račune".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.