Life
337 prikaza

Hillary je pogodila Billa knjigom u glavu, bilo je krvi posvuda

Hillary Clinton
Press Association/PIXSELL
Nova knjiga o tajnama Bijele kuće donosi niz sočnih detalja iz života predsjedničkih obitelji

Mnogim turistima koji posjećuju Bijelu kuću sigurno često kroz glavu prođe pomisao – "kad bi ovi zidovi mogli govoriti". U stvarnosti, ne trebaju govoriti zidovi, dovoljno je da progovore batleri, vrtlari, kuhari i ostalo osoblje najslavnije rezidencije na svijetu.

Ovih je dana objavljena knjiga s vrlo sočnim detaljima "The Residence: Inside the Private World of The White House", koju je napisala Kate Andersen Brower.

Nije to samo priča o stanarima Bijele kuće, predsjednicima, njihovim suprugama i djeci, već i brojnim anonimnim ljudima koji se brinu da članovi obitelj s najstresnijim životima na planeti barem malo lakše žive.

U nastavku donosimo neke od najzanimljivijih detalja iz knjige.

Clintonovi su bili 'najluđi', a Bush stariji najomiljeniji

Hillary Clinton | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

George i Barbara Bush su među osobljem Bijele kuće uživali najviše poštovanja i to je bio par kojeg su najviše voljeli. Vjerojatno je razlog i u činjenici da su Bushevi dugi niz godina provodili u Bijeloj kući i osoblje se na njih već naviklo.

S druge strane, s Clintonovima je bilo najteže. Osoblje ih je smatralo nevjerojatno paranoičnima, a Billovi prijatelji su stalno zadavali probleme tajnim službama kada su mu dolazili u Bijelu kuću, jer su skoro svi imali dosje u policiji, čime su automatski morali biti detaljno provjeravani.

No, zato je ženski dio osoblja volio Hillary s kojima je imala dobar odnos i uvijek je pokazivala razumijevanja za zaposlene žene.

Hillary je Billa pogodila knjigom

U jeku krize s Monicom Lewinsky, Hillary je bila izrazito osjetljiva i ljuta. Anegdota iz knjige kaže da je Hillary pogodila Billa knjigom u glavu i to tako snažno da je bilo krvi po cijelom krevetu i morali su mu šivati glavu. 

Osoblje rezidencije općenito je bilo šokirano njihovim ponašanjem kroz sve godine koje su proveli s njima, jer su Hillary i Bill imali turbulentnu vezu, od situacija u kojima su jedan na drugog psovali kao kočijaši, do perioda kada uopće nisu razgovarali.

The Residence: Inside the Private World of The White House | Author: Amazon Amazon

Hrana za utjehu bio joj je mocha cake

Kad je afera s Monicom postala javna, Hillary se tješila mocha cakeom. Bivši slastičar u Bijeloj kući Roland Mesnier je rekao kako ih je napravio "puno, puno, puno". 

Osoblje je inače bilo uvjereno kako je Hillary morala znati za aferu s Monicom.

Chelsea Clinton pripadnike tajne službe je zvala "svinjama"

Nekadašnji vrtlar je ispričao kako je jednom čuo razgovor između Chelseae i agenta. Chelsea je bila na telefonu s prijateljicom i u jednom trenutku je rekla: "Moram ići, svinje su ovdje."

Agent joj tada rekao da je njegov posao da "stoji između nje, njezine obitelji i metka", na što mu je Chelsea odgovorila: "Ma, tako te zovu moji mama i tata".

Silovatelj se pokušao zaposliti u Bijeloj kući

Bijela kuća često ima problem sa zapošljavanjem, jer im se često javljaju ljudi s policijskim dosjeom. Za vrijeme Clintonove administracije jedan od kandidata je tek u zadnjoj rečenici na razgovoru za posao rekao da je osuđen zbog silovanja.

Obama je nakon useljenja zaplesao na Mary J. Blige

Jedan od članova osoblja Bijele kuće je 2009.,  u večeri nakon inauguracijskog bala kada su se Obame uselile u Bijelu kuću čuo razgovor između predsjednika i prve dame. "Evo ga, evo ga, ubacio sam ga!", čulo se iz sobe, a onda se Michelle pojavila u običnoj majici i trenirci. Iz zvučnika se začula Mary J. Blige, "Real Love" i par je zaplesao u sobi.

Ronald Reagan je svima govorio državne tajne

Nancy Reagan je imala pune ruke posla s Ronaldom, ali možda najviše s njegovom navikom da osoblju po Bijeloj kuću prepričava državne tajne. Jednom je tako glavnom kuharu rekao: "Upravo sam dao naredbu da bombardiraju Libiju".

Tekst je objavio Daily Beast.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.