Life
3148 prikaza

Djeca kao seksualno roblje: Majka ju je prodala za 1.500 dolara

Trgovina djecom u Kambodži
Youtube
Kieu je prvi put prodana kada je imala 12 godina

Kada je Kieu imala 12 godina, njezina majka joj je predložila da počne raditi. Ali, ne bilo koji posao. 

Majka ju je odvela liječniku, koji ju je pregledao, te dao potvrdu o nevinosti. Zatim su je odveli u hotel gdje je predana jednom muškarcu koji ju je silovao dva dana.

Dvije godine kasnije Kieu je u zloglasnom Svay Paku, mjestu poznatom po trgovini djecom, 'raju za pedofile' i seksualnim robljem upoznala glumicu Miru Sorvino koja je s UN-om u Kambodži radila na sprječavanju trgovine djecom. Kieu joj je ispričala svoju priču.

Sa 12 godina majka ju je prvi put prodala muškarcu, koji je imao oko 50 godina i troje djece. Cijena za njezinu nevinost bila je unaprijed određena – 1500 dolara. Njezina majka je na kraju dobila 1000 dolara, ali je 400 dolara morala dati žena koja je našla kupca  za njezinu kći.

Novac je iskoristila kako bi isplatila dugove i kupila hranu.

"Nisam znala što trebam raditi i što se od mene očekuje. Ali, znala sam da to neće biti dobro za mene", ispričala je Kieu.

Nakon toga majka ju je opet poslala da radi u bordelu. Kieu nije htjela ići, ali je morala.

"Držali su me kao u zatvoru", rekla je za CNN.

U bordelu je bila tri dana i svaki dan su je silovala tri do šest muškaraca. Kad se vratila kući, majka ju je vrlo brzo poslala u dva druga bordela, a kada je čula da će je majka ponovno prodati i to na šest mjeseci, shvatila je da mora pobjeći od kuće.

Njezina priča samo je jedna od mnogih koje se mogu čuti u Svay Paku i Kieu je samo jedna od djevojčica čija se priča može čuti u dokumentarcu "Everyday in Cambodia".

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Avatar una1
  una1 22:03 05.Lipanj 2015.

  Američkim vojnicima neka to bude na savjesti do kraja života.Dali su svijesni strašnog čina???

 • Avatar una1
  una1 21:56 05.Lipanj 2015.

  Samo kratko,to je užas i to nije majka! To je svodnica svog djeteta.