Life
259 prikaza

Dno hrvatskog udžbenika: Ovo je za njih 'mamica', a ovo 'žena'

Udžbenik iz glazbenog
Facebook
U sklopu jedne od nastavnih cjelina djeci je ilustrirana razlika između 'žene' i 'mamice'

Iako se 2016. godina već lagano bliži svom kraju, čini se kako su pojedinci zapeli u davnim vremenima u kojima je ženski rod bio karakteriziran kao niži sloj. Ili je to bar vrijedilo za majke i kućanice.

Ako je suditi prema udžbeniku za glazbenu kulturu u izdanju izdavačke kuće Alfa, iz kojeg će učiti i brojni hrvatski prvašići, osim nota naučit će i upravo tu "zanimljivu" podjelu.

Naime, u sklopu jedne od nastavnih cjelina djeci je ilustrirana razlika između 'žene' i 'mamice'. Dok je prva plavuša u štiklama i minici, senzualna, seksi i prava zavodnica, 'mamica' je tek "obična" kućanica u neuglednoj odjeći i, naravno, s pregačom oko vrata. Majica dugih rukava i suknja ispod koljena te jednostavna frizura očigledno su njezin maksimalan stilski doseg. 

Fotogafiju usporedbe je na svom Facebooku objavila šokirana korisnica ove društvene mreže, a reakcije drugih ljudi bile su identične. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.