Life
1647 prikaza

Droga, kocka, abortusi: Film otkriva tajne kraljevske obitelji S. Arabije

Grijesi kralja Fahda
Screenshot Youtube
Film o kralju Fahdu baziran je na autobiografiji njegove prognane supruge Janan Harb

Ovih je dana u javnost pušten trailer za novi film o životu pokojnog saudijskog kralja Fahda bin Abdulaziza al Sauda

Trailer je izazvao bijesne reakcije u Saudijskoj Arabiji, jer je kralj prikazan kako si u vene ubrizgava heroin, kocka po Londonu, a scena koja je izazvala najviše bure ona je u kojoj je njegova tajna žena Janan Harb prisiljena na nasilni abortus. 

"Grijesi kralja Fahda" je film baziran na autobiografiji Janan Harb "Saudijski kralj i Ja" koja će uskoro biti objavljena. U knjizi opisuje svoj život od trenutka kada je pobjegla od kuće kao tinejdžerka i sa 19 godina se udala za kralja Fahda. 

Janan Harb je 1970. godine morala pobjeći s dvora i iz zemlje jer ju je kraljeva obitelj nije voljela i niako se nisu mogli pomiriti s tim da je Fahd oženio Palestinku kršćanskog podrijetla, a za odlazak su joj dali rok od samo dva sata.

Prošle je godine na sudu dobila 25.4 milijuna dolara od jednog od sinova kralja Fahda kao odštetu, te dvije luksuzne nekretnine u elitnoj londonskoj četvrti Chelsea. Na sudu je rekla kako joj je kralj Fahd obećao da će ju, što god se dogodilo, financijski zbrinuti do kraja života.

Osim kralja Fahda, film će prikazati i kralja Salmana, kojeg Janan Harb zove "mesar iz Rijada" zbog njegove okrutnosti. 

"On je bio jedan od ljudi koji je stajao iza mog ponižavajućeg odlaska iz Saudijske Arabije. Ubio je puno ljudi. Bio je pravi diktator", rekla je Harb.

Iz produkcijske kuće Itasca Film koja radi film ističu kako su uvjereni da će film izazvati veliko zanimanje, prije svega zbog fascinacije saudijskom kraljevskom obitelji u muslimanskom svijetu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.