Life
18667 prikaza

Drogu mu je bacala u WC - umro bi da nije bilo nje

Johnny Cash i June Carter Cash s predsjednikom Richardom Nixonom i njegovom suprugom Pat
1/4
White House
Njihova ljubav bila je bezuvjetna, ali nije bila laka, no jedan bez drugog nisu mogli živjeti

Jedna od najinspirativnijih ljubavnih priča u svijetu glazbe je ona o ljubavi glazbenika Johnnyja Casha i June Carter Cash. Ova 30-godišnja ljubavna priča je o ljudima koji su bili puno više od ljubavnika, oni su bili suradnici i profesionalni partneri koji su zajedno stvarali i izvodili glazbu koju su strastveno voljeli.

Prvi su se put upoznali 1956. godine tijekom festivala country glazbe u Nashvilleu, Tennessee. Cash je tada bio u braku sa svojom prvom suprugom, Vivian Liberto s kojom je imao troje djece. Ona je iz sebe imala dva braka i dvoje djece. Bila je to ljubav na prvi pogled, a Cash je rekao kako mu je "ukrala srce", piše The Vintage News. 

Johnny Cash i June Carter Cash | Author: Wikipedia Wikipedia
Ona je njihove početke opisala malo dramatičnije. 

"Moj Bože! Mislim da se zaljubljujem u Johnnyja Casha, a to je najbolnija stvar kroz koju prolazim. Kao da sam u vatrenom krugu iz kojeg nikada neću izaći. To će me ubiti jer mu nikada neću imati hrabrosti to reći, niti mu želim reći, niti želim da itko zna da imam te osjećaje".

Svoje je emocije izrazila u country pjesmi Ring of fire, koja se pojavila na njezinom drugom solo albumu Press On.

Tijekom tih nekoliko godina hodanja i zajedničkog rada, Cash ju je prosio nekoliko puta prije nego je konačno rekla DA, i to 13 godina nakon njihovog prvog susreta, 1968. Bilo je to na koncertu uživo u Londonu pred 7000 obožavatelja. Vjenčali su se u Franklinu, Kentucky te iste godine, a 1970. rodio im se njihov jedini sin, John Carter Cash.

Poznato je kako je Johnny patio od ozbiljnih problema sa ovisnošću o drogama i alkoholu, što je kočilo njegov profesionalni i privatni život. June je bila njegova najveća podrška, i pokušavala ga je držati podalje od amfetamina pa ih je uzimala i bacala u wc školjku.

Johnny Cash | Author: Wikipedia Wikipedia
Ostala je uz njega tijekom njegovih godina liječenja, a ništa nije bilo snažnije od njezine ljubavi prema njemu. Cash je osjećao isto.

"To je bezuvjetna ljubav. Čujete često tu frazu no to je bilo stvarno sa mnom i s njom. Voli me unatoč svemu, unatoč meni. Spasila mi je život više puta. Bila je tu za mene sa svojom ljubavi, i s njom sam zaboravio na bol puno puta. Kada postane mračno, kada se ugase svijetla i svi odu, ostajemo samo ona i ja", rekao je Cash u jednom intervju.

Johnny Cash i June Carter OBLJETNICA SMRTI Life Kada je umrla njegova June, i Johnny se samo 'ugasio'

Zajedno su radili, odgajali djecu, stvarali glazbu i putovali gotovo 35 godina, sve do 15. svibnja 2003. godine kada je June Carter Cash umrla od zatajenja srca. Četiri mjeseca nakon njezine smrti, umro je i Cash.

U svom posljednjem nastupu, ubrzo nakon njezine smrti, nije mogao sakriti svoju tugu, pa je fanovima rekao:

"Duh June Carter obasipava me večeras sa ljubavlju koju je osjećala prema meni i koju sam ja osjećao prema njoj. Vezani smo negdje između neba i zemlje. Spustila se s neba i nakratko me posjetila večeras kako bi mi dala hrabrosti i inspiraciju kao što je to uvijek i činila".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • FrancesHart 14:58 09.Veljača 2019.

    Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam $ 20544 u mom prvom mjesecu od ovog posla. ------>>>>> www.WebJob33.Com