Life
18944 prikaza

Držali ga pod kipućom vodom dok mu koža nije otpala

Kipuća voda
Thinkstock
90 posto tijela mu je izgorjelo, a koža mu je bila vruća na dodir i otpadala je kad biste je dodirnuli

Iako je umro pod tušem, službenici su se itekako žurili kako bi kremirali njegovo tijelo.

2012. godine na vratima Andrea Chapmana u Miamiju pojavili su se policajci kako bi ga obavijestili da se njegov mlađi brat Darren Rainey "srušio pod tušem" u Dade zatvoru na Floridi.

Chapman nije imao pojma da je njegov brat, s diganosticiranom shizofrenijom, prebačen u Miami. A prije negoli se oporavio od prvotnog šoka, zatvorski službenici su ga već nagovorili da odobri kremaciju bratovih ostataka.

Zatvorenik Kao iz priče Life Najluđi zatvor na svijetu: Silovatelje ubijaju strujom u bazenu, proizvode drogu...

"Pitao sam čovjeka: 'U kakvom je stanju njegovo tijelo?', na što mi je on odgovorio da izgleda norrmalno. No to je bilo prije nego sam saznao da je pod tušem "ispržen" vrelom vodom."

Kad je saznao u kakvom je stanju bilo bratovo tijelo, Chapman je nazvao istog službenika koji ga je nagovorio da požuri s kremacijom i, drugim riječima, ukloni sve dokaze.

"Pitao sam ga sjeća li se što mi je rekao kad sam ga pitao o stanju bratovog tijela. No on kao da je obolio od amnezije, i nije se ničeg sjećao", kaže Chapman. A za autopsiju je sad bilo prekasno.

Prema preliminarnim zdravstvenim izvještajima, Raineyjevo tijelo je bilo daleko od normalnog. Kad su ga izvukli van iz kupaone, njegovo tijelo je doseglo temperaturu od 41 stupanj Celzijusa.

90 posto tijela mu je izgorjelo, a koža mu je bila vruća na dodir i otpadala je kad biste je dodirnuli, pisalo je u izvještaju.

No, prema zatvorskim spisima, njegova smrt je bila nesretni slučaj i on nije pretrpio nikakve ozljede. Navodno je smrt uslijedila zbog "komplikacija uzrokovanih shizofrenijom". Barem je to ono što su rekli Chapmanu nakon tri godine istrage.

Zatočena na tavanu 25 godina POREMEĆENA MAJKA Life Kćer držala na tavanu 25 godina da se ne bi udala

Zahvaljujući zakonima na Floridi, Chapmanu je onemogućeno da vidi snimke Raineyjevog fatalnog tuširanja. Navodno je tog dana bilo jako vruće, a dvojica čuvara koji su ga odvukli pod tuš (kako su rekli: prekrivenog fekalijama), nisu ga, tvrde službenici, ni na koji način ozlijedili. Pa ipak, ako su ga dva sata držali pod kipućom vodom, nema govora o njihovoj nedužnosti. 

Najgore od svega je što tko god pokuša saznati što se dogodilo, naiđe na zid šutnje, jer nitko neće reći ni riječi i svi kao da se međusobno štite. 

Rainey je bio zatvoren zbog posjedovanja kokaina, a  to što je bio psihički bolesnik učinilo ga je ranjivijim među zatvorskom populacijom, piše Daily Beast

Po njegovoj ćeliji su često bile razmazane fekalije, a umjesto da se pozove stručna pomoć, čini se da su dvojica čuvara odlučila "naučiti ga pameti" koristeći stare metode mučenja, od kojih je jedna "tretman tuširanja", inače poznata među psihičkim bolesnicima.

Samo što je ovaj put ovaj brutalni tretman završio kobno.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.