Life Svjetsko prvenstvo 2018
2231 prikaza

Engleska i Belgija - utakmica koju nitko nije želio

Utakmica Engleske i Belgije u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u nogometu 2018.
Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
Belgija neće ovoj utakmici pristupiti olako, no bit će zanimljivo vidjeti kako će joj pristupiti Engleska

Engleska je u finale Svjetskog prvenstva ušla u petoj minuti polufinalne utakmice sa Hrvatskom. No nije se tamo dugo zadržala. Njihov poraz, po nekim je procjenama, pratilo 26,5 milijuna ljudi. Neki sumnjaju kako ovu subotnju utakmicu za treće mjesto između Engleske na jednoj strani i njihovih 'neprijatelja' iz grupe Belgije, neće pratiti ni upola toliko. Nakon njihove prve slično nebitne utakmice u grupnoj fazi, ovo je uzvrat kojeg nitko nije želio vidjeti. 

No nije sve izgubljeno, još je tu jedna velika nagrada koju se može uhvatiti - Zlatna lopta. Ako ga odaberu Romelu Lukaku će dobiti priliku za natjecanje, što neće imati Harry Kane, koji najvjerojatnije neće odigrati nikakvu ulogu u posljednjoj utakmici Engleske u Rusiji

Engleski kapetan ima šest golova, a Lukaku s četiri gola mogao bi nagradu odnijeti doma ako postigne tri ili više golova. Engleski trener Gareth Southgate je natuknuo kako će uvesti nekoliko izmjena u svoju standardnu jedanaestoricu, no i dalje želi završiti snažno. 

Harry Keane | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
"To nam je prilika da zabilježimo naš drugi najbolji rezultat u povijesti i prilika da igrači osvoje brončanu medalju. A tu je i ponos što ćemo odigrati još jednu utakmicu za našu zemlju", naglasio je. 

Belgija neće ovoj utakmici pristupiti olako. 

"Neću sada raditi veliki promjene da bi dao nekim igračima priliku jer su ju već dobili u utakmici protiv Engleske. Cilj bilo kakve promjene bit će osnažiti momčad. To je utakmica koju trebamo odigrati na visokom nivou i trebamo svježe noge", rekao je trener Roberto Martinez

Brončana medalja trebala bi biti igračima dovoljno privlačna da se obje momčadi potrude još i više, no činjenica je da će ovo biti utakmica s manje emocija nakon polufinalnih utakmica gdje su se igrači potpuno istrošili. I ova im neće dugo ostati u sjećanju, piše GQ magazine.

Utakmica Hrvatska - Rusija TKO BI REKAO? Life Svijet analizira kako su ove četiri ekipe u polufinalu

No engleski navijači dugo će se sjećati jedanaesterca kojeg je jednom rukom obranio Jordan Pickford, nevjerojatnog udarca glavom Harryja Maguirea u utakmici sa Švedskom, gola Harryja Kanea u posljednjoj minuti u utakmici sa Tunisom, pobjede od 6:0 nad Panamom i naravno tog prsluka, trenerovog. Bio je to pravi vatromet uzbuđenja za engleske navijače i sada je vrijeme da još jednom navijaju za ovu momčad. 

Uhvatiti Zlatnu loptu

Svoju priliku tražit će i Romelu Lukaku. Ovaj napadač Manchester Uniteda u utakmici protiv Tri lava pokušat će Zlatnu loptu oteti iz ruku Harryja Kanea. 

Očekuje s kako će Belgija započeti utakmicu s formacijom 4-2-3-1 te igračima Courtoisom, Meunierom, Dendonckerom, Boyatom, Vertonghen, Carrascom, Tielemansom, Fellainijem, Mertensom, T Hazardom, Lukakom.

Za Englesku najvjerojatnije neće igrati Kyle Walker, Jordan Henderson i Kieran Trippier, a Kane bi trebao osloboditi put Jamieu Vardyju, koji je igrao samo 157 minuta na prvenstvu. Najvjerojatnija postava će biti 3-5-2 a igrat će: Butland, Alexander-Arnold, Jones, Cahill, Maguire, Rose, Dier, Delph, Loftus-Cheek, Welbeck, Vardy.

Bit će to utakmica bez posebnog žara, u kojoj bi se Engleska mogla predati iz straha od igranja novih 30 minuta produžetaka. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.