Life
41572 prikaza

Eshima Ohashi: Most kojeg prelaze samo najhrabriji

Eshima Ohashi
Screenshot Youtube
Ako niste ljubitelj vlaka smrti, nipošto vam ne bismo preporučili da pokušate prijeći ovaj most

Eshima Ohashi most u Japanu toliko je visok da ispod njega bez problema prolaze i najviši brodovi. Iako izgleda kao san svakog profesionalnog skejtera, riječ je o pravom mostu koji spaja gradove Matsue i Sakaiminato, te se proteže kilometar i pol preko jezera Nakaumi.

Ima nagib od 6.1 posto na jednoj strani i 5.1 posto na drugoj, zbog čega djeluje kao vrh popularnih vlakova smrti. I iako djeluje prilično strašno uspeti se i spustiti niz njega, on nije najviši most na svijetu. To priznanje ide francuskom Millau vijaduktu, koji je viši od Eiffelovog tornja i penje se 270 metara iznad doline koja se proteže ispod njega.

Širok je 11, visok 44 metra, a dug 1,7 kilometara. Izuzetno je visok kako bi brodovi mogli nesmetano prolaziti ispod njega. Gradio se od 1997. do 2004. Najveći je most s čvrstim okvirima u Japanu i treći najveći u svijetu.

A ako ćemo o visokim pješačkim stazama, najviše mjesto je zauzeto Sidhue most u Kini, koji se nalazi na visini od 460 metara, piše Independent.

Most Eshima Ohashi | Author: Wikipedia Wikipedia

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 5c2d04fdffec6ddbec676aa1d12cd866b72b5e69 13:32 04.Kolovoz 2019.

    Uh dobro ste mi rekli. Hvala