Life
15380 prikaza

FBI objavio dokumente o biću za koje se misli da ne postoji

Bigfoot
1/3
Screenshot/Youtube
Takvi dokumenti postaju javni najčešće nakon smrti te osobe ili nakon što prođe određeni broj godina

Jedna je riznica među najčuvanijim na svijetu. U njoj se čuvaju vrijedni dokumenti s oznakom Povjerljivo. Riječ je o riznici u FBI-u tj. njihovoj knjižnici koju možete naći na internetu i u kojoj se nalaze dokumenti o raznim ljudima, zvijezdama, političarima, glazbenicima ili bilo kojim pažnje vrijednim pojedincima. U moru svih tih dokumenata, i informacija koje je FBI prikupljao o njima, možete izgubiti sate, i saznati svašta.

Takvi dokumenti postaju javni najčešće nakon smrti te osobe ili nakon što prođe određeni broj godina. Među tim osobama nalazi se i poznato mitsko biće Bigfoot. Kako piše Popular Mechanics njegovo mjesto među poznatima i slavnima posebno je vrijedno jer se čini da ta pozicija potvrdila da je Bigfoot mrtav, i da je najvjerojatnije bio stvaran. 

To mitsko biće poznato nam je po nazivu Bigfoot, ili kako ga neki nazivaju Sasquatch. Veliko je i majmunoliko stvorenje koje navodno luta divljinama SAD-a i Kanade, posebno oko Velikih jezera, Tihog oceana, Stjenjaka, i na sjeverozapadu i jugu SAD-a. Stoljećima se ljudi zaklinju da ga viđaju kako lunja šumama, a ovaj polu čovjek polu majmun/medvjed ima toliko obožavatelja diljem svijeta koji su čak uključili i vladu u svoju potragu za njim, za istinom o njemu. 

U njegovom službenom spisu većinom se nalaze dokumenti, korespondencija između Bigfoot informacijskog centra i Exhibition (BIC) i odjela za znanstvene i tehničke servise FBI-a od 1976 do 1977.godine.

U jednom od tih dokumenata direktor BIC-a Peter C. Byrne traži da ih FBI informira jesu li analizirali dlake za koje se sumnja da možda potječu od Bigfoota, i ako jesu da ih obavijeste što su analizom otkrili. Napominju i kako je "njihovo istraživanje ozbiljno, te kako analiziranje tog materijala neće povezati FBI s njima ili potvrditi mogućnost postojanja tog bića". 

"Ne nalazimo često dlake koje možemo identificirati i kosu koju sada imamo, oko 15 komada koje su prikačene uz mali komadić kože. Prve su za koje mislimo da su važne i do kojih smo došli u ovih šest godina", pisao je Byrne 1976. godine. 

U pismu odgovora kojeg su dobili, FBI je napisao kako "njihov laboratoriji prvenstveno provodi istrage za pravosudna tijela u vezi kriminalnih istraživanja". Nakon nekoliko medijskih napisa, uključujući onih u New York Timesu i Washington Star-Newsu, koji su se raspisali o mogućnosti postojanja Bigfoota, ipak su pristali napraviti analizu. 

Čudovište koje je uslikao Google Maps Lude i jezive Life 5 fotki s Google Mapsa koje nitko ne može objasniti

Nakon nekoliko mjeseci FBI je dostavio rezultate Byrneu i organizaciji koja je podržavala to istraživanje Academy of Applied Science. Pokazalo se da je Bigfoot prevara. 

"Zaključak nakon analiza pokazuje kako ove dlake potječu iz porodice jelena", napisao je FBI, i tako srušio snove svih obožavatelja Bigfoota. 

Ta razočaravajuća analiza nije znak da je slučaj zatvoren. Možda u FBI-u ima niz takvih dokumenata koji se tiču Bigfoota i koje još uvijek ne pokazuju javnosti, a možda je objavljivanje upravo ovih, s dokazima da on ne postoji, njihov trik kako bi sve nas bacili na pogrešan trag. 

Možemo reći da se potraga nastavlja, a vjerujemo i kako se mnogi nadaju da će FBI objaviti i dokumentaciju o još jednom mitskom biću, čudovištu iz Loch Nessa, što će biti jako zanimljivo pročitati.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.