Life
215 prikaza

Horor na Đevđeliji: Izbjeglice zašivaju usta iglom i koncem, traže prolaz

Izbjeglice na makedonskoj granici
1/2
Reuters
Izbjeglice su se odlučile na očajnički korak nakon što su Makedonija, Srbija, Hrvatska i Slovenija prestale puštati ekonomske migrante

Zbog odluke makedonskih vlasti da ne propuštaju više ekonomske migrante, odnosno one koji ne dolaze iz Sirije, Iraka i Afganistana, migranti iz Irana, Kurdistana i Pakistana zašili su sebi usta iglom i koncem na makedonskoj granici, javlja makedonska TV Telma.

Na taj su način prosvjedovali, ali i poručili da ne odustaju od toga da dođu do neke od zemalja Europske unije. Migranti iz Maroka, Irana i Pakistana, prenosi Reuters, blokirali su željeznički promet na granici Grčke i Makedonije i zahtjevaju prolaz prema Zapadnoj Evropi.

Jedan Iranac, koji je započeo štrajk glađu na granici i zašio je svoja usta najlonom izjavio je za Reuters da ne može natrag.

Na pitanje gdje želi ići, Hamid (34) je rekao:

"U bilo koju slobodnu zemlju svijeta. Ja ne mogu natrag. Objesit će me."

Više izbjegličkih obitelji, uglavnom s djecom i ženama vratili su se u Grčku, ali stalno pristižu nove izbjeglice, javlja Telma.

Kako su objavili makedonski mediji, jučer je u Makedoniju ušlo ukupno 5.797 migranata što je rekord posljednjih mjeseci.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.