Life
69314 prikaza

Hotelsko osoblje ne želi da znate ove stvari

Sobarica u hotelu
Thinkstock
Pazite dobro što radite u hotelu, jer osoblje sve vidi i pamti

Anonimno hotelsko osoblje otkrilo je osam tajni koje nikad ne bi rekli svojim klijentima. Zaposlenici hotela otvorili su naime duše na Quori i Redditu, gdje su ujedno objasnili i kako izvući ono najbolje iz hotela.

1. Smrtni slučajevi

Među najčešće spominjanim tajnama je broj ljudi koji su preminuli u hotelskim sobama. Jedan korisnik koji je tijekom studenstkih praznika radio u hotelu, prisjetio se kako se jedan gost objesio u sobi i kako ga je pronašla čistačica.

"Stigla je policija koja je sa sobom povela određene ljude, te su posao obavili tako dobro da nitko od drugih posjetitelja nije imao pojma što se dogodilo. A nije objavljeno čak ni u lokalnim vijestima."

Hoteli paze da ovakve informacije ne procure u javnost, kako bi se zaštitili od lošeg publiciteta.

2. Slavne osobe

Postoji velika šansa da ste (ako često putujete), odsjeli u istoj sobi kao i neka velika zvijezda. "Ako ste gost, osim ako slučajno ne vidite celebrityja, nećete imati pojma da je on u hotelu kad i vi", izjavila je jedna zaposlenica osoblja.

3. Veze i afere

Osoblje obično točno zna tko od gostiju je ondje zbog afere. "Da, znamo vas prepoznati. I nimalo nas ne zanimate", napisala je jedna komentatorica i dodala: "A ako dođete sa supružnikom ili boljom polovicom, možemo odrediti gotovo iste sekunde kad zakoračite u hotel, tko od vas donosi odluke u vezi."

4. Policija

Gotovo svi hoteli - dobri i loši - čvrsto su povezani s lokalnom policijom. To nema nikakve veze s gostima, objašnjava osoblje, nego jednostavno "tamo gdje se okuplja više ljudi, neminovno ima i problema". 

Dodaju i da su policajci obično zadovoljni interpretacijama događaja koje im pruža osoblje, jer "zaposlenici, općenito gledajući, prilično dobro odlučuju kad treba pozvati policiju da se uključi".

5. Čistoća

Gotovo svi upozoravaju da nikad, nipošto ne dirate prekrivače, poplune ili daljinske upravljače u hotelskim sobama. Njih, naime, nikad ne peru!

Osoblje također upozorava klijente da ne koriste čaše na umovaonicima (njih ne peru temeljito), te upozoravaju ljude da bolje da ne gledaju ispod kreveta ili na druga teško dostupna mjesta, jer se ni njih ne čisti.

"Stavite ručnike ili plahte na stolce ili dvosjed, jer MNOGI na njih sjedaju goli. To je užasno, ali često vidimo smeđi trag na stolcu uz stol, a o tome nitko ne razmišlja", napisao je jedan korisnik Reddita.

6. Otkazivanje

Ako želite otkazati u posljednji tren, ali ne želite izgubiti polog, nazovite hotel i pomaknite rezervaciju na nekoliko dana kasnije. Pričekajte nekoliko sati i zatim ih ponovno nazovite i otkažite rezervaciju. 

"Naknada za otkazivanje će vas zaobići, jer će sad postojati novo vrijeme otkazivanja, s novim datumom", savjetuje jedan član osoblja.

7. Rezervacija

Nikad nemojte rezervirati sobu preko posrednika. Često je najjeftinija opcija da sami dođete 'na mjesto zločina', a to pogotovo ovisi o doba dana kad stižete (kasnije je bolje), iako je jeftino i ako direktno rezervirate sobu sami.

8. Gratis stvari

Budite pristojni prema osoblju, posebno vrataru.

"Ja vam mogu dati besplatne bočice s vodom, tampone, kartice za parking, tuneju, prevesti vas ako je riječ o kratkoj relaciji, rezervirati nešto, organizirati kemijsko čišćenje, pa čak i unaprijediti vas da dobijete bolju sobu - ako me samo lijepo zamolite. No to nitko ne čini jer svi misle da sam ja samo vratar", napisao je jedan iskusni vratar na Redditu, prenosi Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.