Life
22407 prikaza

Htjela je pobjeći s tajnim ljubavnikom, ali su ga ubili

Princeza Diana
1/17
Press Association/PIXSELL
Tajne snimke otkrivaju jednu, dosad, nepoznatu stranu popularne princeze od Walesa

I dvadeset godina nakon smrti, princeza Diana predstavlja jednu od najpopularnijih tema za razgovor u Velikoj Britaniji, ali i šire. Za života je bila popularna princeza, a u smrti je prerasla u legendu i arhetip nesretne supruge koja je bijeg tražila u naručju drugih muškaraca. Neke nikad objavljene snimke uskoro će se emitirati u Velikoj Britaniji u dokumentarcu "Diana: In Her Own words.

Snimke su nastale ranih devedesetih kada se Diana obratila Peteru Settelenu za pomoć u javnim nastupima, a on joj je davao instrukcije u privatnoj rezidenciji u Kensingtonu. Završile su u Scotland Yardu nakon što je njen batler Paul Burrell u javnost iznio neke doista intimne trenutke života kraljevskog dvora. Sadržaj snimki bio je toliko osjetljiv da ih tužiteljstvo nije htjelo koristiti u suđenju Burrellu, a dijelovi su prodani za basnoslovnu svotu novca američkoj TV kući NBC. Prikazivanje je izazvalo toliko kontroverzi da je jedan parlamentarac molio da britanske kompanije ih ne objavljuju barem za života Dianinih sinova.

Prava je otkupio BBC 2007. godine za tridesetak tisuća funti i bili su ključni dijelovi planiranog dokumentarca koji na kraju nikad nije objavljen iako je trošak premašio 100.000 britanskih funti. 

"Otišla sam vrhovnoj dami i rasplakala se. Pitala sam je što ću uraditi, a ona mi kaže: 'Ne znam. Nema nade za Charlesa", govori Diana na snimci dok opisuje kako je tražila pomoć od kraljice nakon što je doznala da je Charles nastavio vezu s Camillom Parker Bowles.

Otkrila je tadašnja najpopularnija princeza na svijetu da je bila zaljubljena u jednog misterioznog muškarca.

"Imala sam 24 godine kad sam se duboko zaljubila u jednog čovjeka koji je bio dio svega ovoga. Razotkrili su nas i njega su izbacili. Najteži udarac u životu bila je njegova smrt", otvoreno je prepričavala svoju izvanbračnu avanturu princeza.

Rašireno je vjerovanje da je govorila o Barryju Mannakeeju, časniku kraljevskog osiguranja koji je kasnije poginuo u motorističkoj nesreći.

Settelenu je otkrila princeza da je kraljevska obitelj znala za njenu ljubav, ali nikad nisu imali neke konkretne dokaze za bilo što.

"Nisam se smjela igrati s vatrom, ali jesam i opekla sam se. Poginuo je u prometnoj nesreći tri tjedna nakon što je otišao. On mi je bio najveći izbor zabave u životu" rekla je princeza.

Diana je htjela s njim pobjeći, a sumnjala je da njegova smrt nije slučajna, već da je u pitanju bila likvidacija.

Princeza Diana | Author: Wikipedia Commons Wikipedia Commons

Diana je otkrila da se samo 13 puta vidjela s princom Charlesom prije braka, a opisala je i ambicije iz mladosti.

"Škola me nije nimalo zanimala. Htjela sam biti s ljudima i zabavljati se. Oduvijek sam htjela pomagati ljudima", govori Diana na snimkama kolutajući očima kao znak da uopće ne misli ozbiljno.

Isprva je uopće nije zanimao princ Charles, ali je nakon ubojstva Lorda Mountbattena 1979. godine pomislila da bi se baš trebala opet vidjeti s princom. 

"Cijelo vrijeme mi se upucavao, bio je doista naporan. Kasnije na roštilju rekla sam mu da mu treba netko u životu i tek onda je skočio na mene. Čitavu noć me slijedio kao psić", kaže Diana.

"Ponekad bi me zvao svaki dan tjedan dana i onda tri tjedna ne bi riječi progovorio sa mnom. Jako čudno ponašanje. A kad bi me nazvao bila sam nevjerojatno uzbuđena", priča Diana. 

Vjenčanje Diane i Charlesa | Author: News Syndication/PIXSELL News Syndication/PIXSELL

Što se tiče njihovog seksualnog života, Diana na snimci priznaje kako su ona i Charles imali ljubavne odnose jednom u tri tjedna. 

"To nam je s vremenom postala norma, jedan put svaka tri tjedna", rekla je Diana. Za sve je krivila Charlesa i rekla je da pretpostavlja da je tako rijetki seks bio navika iz veze s Camillom. 

Priznaje i da joj je laskalo da se jedan stariji muškarac zanimao za nju, a osjećala je da se Charles zaljubio u nju kad mu se ona suprotstavila. Jednom kad su je pozvali u Buckinghamsku palaču da posjeti Charlesa dok on radi Diana je iskreno priznala da želi sjediti kraj njega dok on radi.

"Rekla sam mu tako i čini se da nešto prelomilo u njemu. Bila sam pravi izazov", ponosno je pričala Diana.

Brak s Charlesom bio je problematičan dulje vrijeme, a jednom prilikom bila je toliko frustrirana da je rekla: "Da mogu pisati scenarij svog života, moj suprug bi otišao sa svojom ljubavnicom i nikad se ne bi vratio".

Kako se čini, postoji dvadeset vrpci na kojima je snimljen prilično kompromitirajući materijal, zbog kojih se čak i Buckinghamska palača zalagala da nikada ne ugledaju svjetlo dana. Ovo su inače tek jedne od rijetkih sačuvanih snimki popularne princeze. Dokumentarac će emitirati britanska TV kuća Channel 4, ali još nije točno odlučena kada.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.