Life
433 prikaza

Iron Maiden imaju bolji avion od Baracka Obame

Zrakoplov iron Maidena
Screenshot Youtube
Njihov avion zove se "Ed force", ukrašen je mrtvačkim glavama i imenom benda

Vijest kaže da je turneja heavy metal benda Iron Maiden u Čileu za trenutak opasno visila kad je njihov Boeing 747-700 teško oštećen na aerodromu dok su ga tehničari teglili do mjesta punjenja gorivom. 

Karijera britanskog benda Iron Maiden traje već 41 godinu i nije posebno spektakularno to što ima vlastiti putnički avion. Spektakularno je, međutim, da posjeduju avion koji je noviji model čak i od predsjedničkog aviona SAD-a Air force one koji već godinama prevozi Baracka Obamu s jedan na drugi kraj svijeta.

Njihov avion zove se "Ed force", ukrašen je, kako se i pristoji, stiliziranim mrtvačkim glavama na strateškim mjestima, jednom posebno velikom na repu, potom imenom i prezimenom benda ispisanim na prednjem dijelu aviona, te nazivo turneje "The book of souls world tour" na stražnjem.

Njihov ljubimav oštetio se kad je na aerodromu u Santiagu otkazao upravljački sustav na avionu koji je onda nekontrolirano otklizao prema tegljaču, pritom pomeo dvojicu tehničara i sudario se. Dva motora, kako stvari stoje, do te su mjere oštećena da će ih morati zamijeniti sasvim novima. A oštetila im se i oplata trupa.

Prva priopćenja benda bila su na tragu lagane panike. Nastup na Stadionu Nacional u Santiagu pred 58.000 fanova nije bio ugrožen nijednog trenutka, ali jesu zato koncerti u Cordobi i Buenos Airesu za samo nekoliko dana. 

A trebalo je smisliti kako na brzinu prevesti 20 tona opreme koju su inače prevozili svojim "Ed forcem", letjelicom prema kojoj članovi benda gaje takve osjećaje da su dijelovi iz priopćenja o njoj govorili kao o skoro pa kakvom antropomorfnom biću.

Dvojica tehničara, hvala na pitanju napisali su, srećom nisu u životnoj opasnosti i bit će dobro nakon temeljitog krpanja u bolnici.

Svoj avion su inače nabavili još prije osam godina za potrebe tadašnje turneje. A ako ih je skupo stajao, a sigurno nije bio najjeftiniji, barem su uštedjeli na pilotu zato što krilatim ljubimcem, čija su krila raspona čak 60 metara, upravlja pjevač grupe Bruce Dickinson, pilot praktično iz hobija, što je slučaj s još nekim drugim glazbenicima sklonih žestokim gitarskim grmljavinama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.