Life
353 prikaza

Zašto je hrana u avionima loša?

Zrakoplov
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Nekoliko je razloga zbog kojih je hrana koja se poslužuje u avionima loša, no ono što je zanimljivo – nijedan od razloga nije hrana kao takva

Svi koji malo češće putuju zrakoplovom sigurno su se barem jednom zapitali: Zašto je hrana u avionu tako loša?

Barbara Peterson, novinarka Conde Nast Travelera razgovarala je na tu temu s glavnom osobom u Lufthansi zaduženoj za 'zračnu kuhinju' Grantom Mickelsom. Nekoliko je razloga zbog kojih je hrana koja se poslužuje u avionima loša, no ono što je zanimljivo – nijedan od razloga nije hrana kao takva, ali su zato naša nepca.

"Nije problem u hrani već u načinu kako putnici konzumiraju hranu koju im poslužujemo. Na deset tisuća metara visine prva stvar koja se mijenja je naš osjećaj okusa. Kako raste visina na kojoj zrakoplov leti, tako u zrakoplovu pada razina tlaka i vlage. Zbog toga ne možete dobro namirisati hranu i imate pojačanu potrebu za slanim i slatkim", objasnio je Mickels.

Dodao je kako se hrana koja se poslužuje putnicima pripremljena puno prije leta. Nakon kuhanja se stavlja na hlađenje, potom pakira, stavlja u dostavljački kombi i odvozi na aerodrom  prije nego su putnici uopće došli na aerodrom.

"Kada hrana dođe u zrakoplov i temperatura joj raste na sobnu temperaturu njezina kvaliteta počinje opadati. Ništa se više nakon toga ne može napraviti da se 'popravi', ne pomaže ni podgrijavanje ni hlađenje. Bit će suha i tu nema pomoći", objasnio je Mickels.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.