Life
478 prikaza

ISIL prodaje žene putem WhatsAppa: Cijena djevojčica oko 13.000 dolara

Žene
Wikimedia Commons
U ISIL-ovom zatočeništvu trenutačno se nalazi oko 3.000 žena i djevojaka koje su izložene svakodnevnom mučenju

ISIL koristi društvene mreže kao niti jedna druga teroristička skupina u povijesti. Putem njih regrutiraju nove članove i šire propagandu, a sada je otkriveno da koriste i aplikacije za chatanje poput WhatsAppa i Telegrama kako bi prodavali jezidske žene. 

Telegram i WhatsApp koriste end-to-end enkripciju što znači da je prisluškivanje i čitanje poruka u ovoj aplikaciji gotovo nemoguće.

Neke od djevojaka koje prodaju imaju tek 12 godina. Putem aplikacije za chatanje ISIL-ovci razmjenjuju fotografije djevojaka i dogovaraju cijenu. 

Unatoč pokušajima da se nesretne žene i djevojke oslobode, ISIL trenutačno drži u zatočeništvu oko 3.000 djevojaka, a većina je zarobljena još 2014. godine kada je Islamska država napala njihova sela na sjeveru Iraka. 

Neke od žena uspjele su pobjeći, a jedna je izjavila kako je cijena cijena djevojčice od 12 godina oko 13.000 dolara

Jezidi su kurdska etnoreligijska skupina iz Iraka koja kombinira elemente nekoliko starih bliskoistočnih religija, a ISIL ih smatra "štovateljima vraga" te ih žele preobratiti ili uništiti... 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.