Tehno
128 prikaza

Francuska lansirala aplikaciju koja upozorava o terorističkim napadima na Euru

Francuska Europsko nogometno prvenstvo
Reuters/Pixsell
Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj moglo bi biti meta terorističkih napada, a Francuska je sada lansirala aplikaciju koja će usmjeravati ljude u slučaju napada

Francuska je lansirala službenu aplikaciju koja će slati upozorenje korisnicima u slučaju terorističkih napada za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva

Ovaj potez rezultat je upozorenja koje je nedavno došlo iz američkog State Departmenta u kojem su objavili kako bi Europsko prvenstvo u Francuskoj moglo biti meta terorističkih napada ISIL-a. Očekuje se da će tijekom Eura Francusku posjetiti preko milijun ljudi, a to bi, tvrde iz State Departmenta, teroristima bila savršena meta. 

Strah od mogućeg terorističkog napada u Francuskoj nije bez osnove. U studenom prošle godine ubijeno je preko 130 napada u terorističkom napadu koji je zgrozio svijet. Francuska policija poduzima sve korake kako bi spriječili moguće napade, a besplatna aplikacija za Android i iOS uređaje, SAIP, trebala bi upozoriti korisnike ako dođe do terorističkog napada. 

Ako se napad dogodi, aplikacija će kroz 15 minuta poslati obavijest o događaju te će savjetovati što trebate poduzeti kako bi ostali sigurni.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.