Life
7577 prikaza

Ispovijest djevojke koju su prisilili u krevet s princom

Princ Andrew, vojvoda od Yorka
1/6
DPA/PIXSELL
Virginia Roberts Guiffre oštro je odgovorila princu Andrewu i potanko ispričala što se dogodilo one noći kad je s njim spavala

Amerikanka koja je prokazala optuženog pedofila Jeffreyja Epsteina i potvrdila da je nad njom izvršio seksualni zločin, otkrila je nove detalje o noći u kojoj je, kako kaže, bila prisiljena na seksualne radnje s britanskim princom Andrewom.

U svom prvom intervjuu u Velikoj Britaniji, Virginia Giuffre - prethodno poznata kao Virginia Roberts - rekla je za BBC Panorama da ju je, kad je imala 17 godina, Epstein nudio svojim prijateljima, uključujući vojvodu od Yorka i natjerao ju na seksualne odnose s njim.

Giuffre je također optužila princa, koji je više puta negirao optužbe, da laže o njihovom susretu i pozvala je britansku javnost da joj pruži podršku u sukobu s Andrewom, piše CNN i prenosi britansku televiziju koja je otvorila cijeli slučaj.

Jeffrey Epstein Jeffrey Epstein Top News Prijatelj svjetske elite: Djecu silio na seks sa starcima

"To što je on rekao je čisto sranje, jer to je to!  On zna što se dogodilo. Znam što se dogodilo, a samo je jedan od nas koji govori istinu i znam da sam to ja", rekla je ona za BBC.

No Buckinghamska palača demantirala je njene navode u izjavi za CNN u ponedjeljak.

"Izričito se negira da je vojvoda iz Yorka imao bilo kakav oblik seksualnog kontakta ili odnosa s Virginia Robertsom. Svaka tvrdnja o suprotnom je lažna i bez osnova", rekli su.

Giuffre je 2001. godine tvrdila da ju je Epstein doveo u London i upoznao ju s princom Andrewom. Otišla je s Epsteinom u noćni klub, a tamo je bila i Epsteinova tadašnja bliska prijateljica i djevojka - bogatašica Ghislaine Maxwell u društvu princa Andrewa.

Giuffre je u sudskom sporu zbog klevete, koju je podnijela protiv Maxwellice 2015. godine, tvrdila da je "bila prisiljena na seksualne odnose s princom kad je bila maloljetna i odvedena na tri odvojena geografska mjesta", uključujući London, New York i Djevičanske otoke SAD. Slučaj je riješen 2017. godine.

Princ Andrew, vojvoda od Yorka | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Maxwell je negirala sve optužbe koje su protiv nje podignute. Njeni odvjetnici prethodno su negirali da se bavila seksualnim zlostavljanjem ili trgovinom mladim djevojkama. U odgovoru sudu prikazuju Giuffre kao nepouzdanu svjedokinju, ukazujući na pogreške u određenim datumima i brojkama koje je navela.

Giuffre je odgovorila da su pogreške bile neznatne i nebitne.

Princ Andrew rekao je u velikom razgovoru za BBC Panorama u studenom: "Mogu vam reći kategorički da se uopće ne sjećam da sam je sreo. Ne sjećam se fotografije koja je snimljena i stalno i često sam govorio da nikada nismo imali bilo kakvu vrstu seksualnog kontakta, ni bilo što slično. "

Ali Guiffre je u televizijskom nastupu detaljno prepričala sve događaje iz londonskog noćnog kluba Tramp u VIP odjeljku. Prisjetila se da joj je naručio votku i zamolio ju za ples. 

Jeffrey Epstein Dan poslije Top News Objesio se: Teorije zavjera o smrti tajkuna i pedofila

"On je najgrozniji plesač kojeg sam ikad vidjela u životu", rekla je Giuffre gledateljevu BBC-a o princu Andrewu.

"Hoću reći da je bilo grozno. On se toliko znojio da je sve išlo po meni, bio je znojan kao da je padala kiša. Gledala sam kako da se izvučem iz sveta, ali sam znala da ga moram usrećiti jer su to Jeffrey i Ghislaine očekivali od mene." 

Kad su napustili klub, Giuffre kaže da je dobila upute od Maxwellice.

"U automobilu mi je Ghislaine rekla da za Andrewa moram učiniti ono što radim za Jeffreyja i od toga mi je došlo zlo", rekla je Guiffre, dodajući da je s princom imala seksualne odnose u Maxwelličinoj kući u londonskom elitnom kvartu Belgravia.

"To se nije dogodilo!", tvrdio je princ Andrew prošlog mjeseca u velikom razgovoru za BBC.

"... To se nije moglo dogoditi jer sam na datum koji se spominje, bio kod kuće s djecom", rekao je. Žestoko je negirao sve navode Guiffre.

"Ne sjećam se da sam se ikad susreo s tom damom, niti ičeg što je rekla", rekao je za BBC u studenom.

Princ Andrew mogao bi dobiti sudski poziv za svjedočenje u slučaju tužbe pet žena koje su optužile Epsteina da ih je seksualno zlostavljao, piše BBC.

David Boies, odvjetnik koji zastupa žene, rekao je da je zatražio razgovor s princom Andrewom koji bi trebao objasniti svoj odnos s Epsteinom i vrijeme koje je provodio kod njega. 

Princ Andrew, vojvoda od Yorka | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

"Imamo pitanja na koja on mora odgovoriti. Predložili smo mu da to učini u intervjuu, no do sad je to odbijao, ali ako neće dobrovoljno, jedini je način da ga prizovemo sudskim pozivom"; rekao je Boies i dodao da ima pripremljenih pet sudskih poziva za Andrewa u ulozi svjedoka.  

Sudske pozive trebao bi potpisati sudac kad princ bude na tlu SAD-a, a ako ne želi svjedočiti mora sudski osporavati poziv.  

Upitan hoće li biti spreman svjedočiti ili dati izjavu pod zakletvom o tom slučaju, tijekom intervjua BBC-jevom programu Newsnight prošlog mjeseca, princ Andrew je rekao da će "zatražiti svu pravnu zaštitu i savjete koji postoje, ali ako će mi se savjetovati da to učinim, onda ću biti dužan to učiniti."

Epstein, osuđeni seksualni prijestupnik, umro je u zatvoru u kolovozu, čekajući suđenje zbog novih optužbi za trafiking. Liječnik u New Yorku utvrdio je da je umro samoubojstvom.

Jeffrey Epstein Mark Epstein Life Tajnoviti brat kojem ostaju milijarde zloglasnog pedofila

Buckinghamska palača je u odgovoru na intervju rekla da vojvoda "nedvosmisleno žali zbog svoje nepristojne povezanosti s Jeffreyjem Epsteinom" i "duboko suosjeća s onima koji žele neki oblik zadovoljštine".

BBC je razgovarao s Giuffre prije nego što su razgovarali s Andrewom, iako su njezin intervju prikazali naknadno. Andrew je, ne znajući za Guiffreine optužbe, tvrdio u razgovoru da se 'u to vrijeme nije znojio zbog zdravstvenog stanja'. Tvrdio je da je u to vrijeme bio ozlijeđen i da nije mogao plesati.

Tijekom intervjua, princa su pitali i o zajedničkoj fotografiji koja se pojavila, a na kojoj je Andrew u klubu kako oko struka drži zagrljenu Guiffre, a on je rekao da sen 'ne sjeća tko je i kad snimio tu fotografiju', te čak sugerirao da bi fotografija mogla biti lažna. 

Nakon njegovog nastupa na BBC-u, ova TV-postaja pustila je razgovor s Giuffre.

Princ Andrew, vojvoda od Yorka | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
"Ljudi upleteni u sve to nastavit će sa smiješnim izjavama da je fotografija lažna i da je njegova ruka izdužena i montirana oko mog struka", rekla je Guiffre, i pogodila točno ono što će reći Andrew u svom iskazu.

U prijavi saveznog suda 2015., Epstein je Virginiu Giuffre navodno prisilio na seksualne radnje s nekoliko poznatih muškaraca, uključujući princa Andrewa 2001. Svi muškarci su negirali optužbe.

Giuffre je rekla da poziva britansku javnost da "stane uz nju i da shvate kako to što joj se dogodilo, nije u redu'.

"Ovo nije neka pričica o prljavom seksu. Ovo je priča o trgovini ljudima, o zlostavljanju,  seksualna priča", rekla je.

"Ovo je priča o trgovini ljudima, ovo je priča o zlostavljanju i ovo je priča o momcima iz kraljevske obitelji."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.