Life
6590 prikaza

Izbola prijateljicu 19 puta - dobila je 40 godina

Morgan Geyser
Screenshot Youtube
Mjesecima su planire ubojstvo svoje prijateljice i ostavili je u šumi da umre

Rano ujutro u subotu 31. svibnja 2014. godine, tri djevojčice su se probudile u gradiću Waukesha u saveznoj državi Wisconsin. Noć ranije su slavile 12. rođendan Morgan Geyser, a dvije njene prijateljice su prespavale kod nje. 

Anissa Weier i Payton "Bella" Lautner bile su joj najbliže prijateljice. Nakon doručka su prijateljice otišle van igrati se. Prvo su otišle u obližnji park, a zatim i u šumu. Anissa je tada rekla Morgan: "Kitty, sada - poludi!". Morgan je zatim ubola Payton čak 19 puta prije nego su dvije curice pobjegle s mjesta zločina i ostavile prijateljicu da umre.

HLADAN SLUČAJ Life Ubojstvo koje je zgrozilo Hrvatsku - tko je "riješio" Dedića?

Tek nekoliko sati nakon uhićenja, Morgan i Anissa su ispričale detektivima različite priče. Morgan je pričala da je ideja o ubojstvu bila Anissina, Anissa je pričala suprotnu priču. Nijednu nije previše zanimalo kako je ona druga, a samo Anissa je pitala: "Gdje je Bellino tijelo?". Potpuno ju je šokiralo kada je saznala da je Payton još uvijek živa, da je u bolnici i da je ispričala policiji tko ju je napao nožem.

Morgan Geyser (15) osuđena je prija nekoliko dana na 40 godina zatvora za psihičke bolesnike. Anissa Weier je ranije osuđena na 25 godina u ustanovi za psihičke bolesnike. 

Anissa i Morgan ipak su imale jednu zajedničku tezu: na ubojstvo ih je natjerao Slenderman. Internetski fenomen Slenderman nastao je iz pera Erica Knudsena i to na forumu Something Awful kao dio natjecanja u "fotošopiranju" fotografija. 

Njegova kreacija uskoro je postala viralna i raširila se brzinom munje gotovo svim dijelovima interneta. Stvorila se i čitava mitologija oko Slendermana, a Anissa i Morgan su govorile da su odlučile ubiti Bellu u znak žrtve, piše New York Post.

Policijska istraga detaljno je opisana u dokumentarnom filmu "Beware the Slenderman", a u filmu su prikazani i dijelovi ispitivanja dviju maloljetnica. Prisjećaju se kako su planirale napad, kako su pokušale ubiti prijateljicu i kako su pokušale pobjeći. 

Sve to pričaju bez trunke emocija. Detektiv Tom Casey u jednom trenutku upita Morgan: "Znaš li što se dogodilo Belli?". 

Pomalo zbunjena Morgan pita je li mrtva, a detektiv odgovara da nije siguran. Zna samo da je prebačena u bolnicu. U drugoj prostoriji za ispitivanje, detektivka Michelle Trussoni ispituje Anisssu koja priča o drugim planovima za Bellino ubojstvo. "Prvo smo htjele ubiti Bellu i samo je skriti ispod pokrivača da bi izgledalo kao da spava dok bismo nas dvije bježale", ispričala je Anissa.

U idućih nekoliko sati ipak se kristalizirala kohezivna rekonstrukcija događaja. Bella je preživjela noć proslave rođendana samo zato što joj je Morgan htjela dati još jedno jutro. Tri curice su jutro provele u parku gdje su se u igrale pa su otišle u veliki javni WC. Anissa je razmišljala da je to baš dobro mjesto za ubojstvo zato što postoji velik odvod kojim krv može slobodno teći. 

Gianni Versace Versace Life Ubojstvo modnog mogula: Tko je ubojicu zarazio sidom?

Anissa je udarila Bellinom glavom o zid, ali ništa se nije dogodilo. "Htjeli ste je onesvijestiti?", pita detektivka Trussoni. Anissa potvrdno odgovara i dodaje da je htjela uspavati Bellu zato što jednostavno ne može podnijeti vriskove. 

Bella čitavo vrijeme nije sumnjala da joj je život ugrožen. Pristala se igrati skrivača u šumi gdje su je dvije curice srušile na zemlju i Morgan joj je sjela na noge. "Nemoj se bojati, ja sam samo mala mica-maca", šaputala je Morgan. Šapnula je i da joj je jako žao prije nego je počela bosti Bellu. 

"Posljednje što mi je rekla bilo je: 'Vjerovala sam ti'. Cijelo vrijeme je govorila da ne vidi ništa i stalno je to ponavljala. Ako zatvorim oči i sad mogu čuti te njene riječi", ispričala je Morgan policiji.

Curice su ostavile Bellu na šumskom tlu i govorile joj da idu po pomoć, ali samo su htjele pobjeći. Bella je uspjela dovući se do obližnje ceste gdje ju je prolaznik na biciklu vidio i pozvao hitnu. 

Doslovno za milimetar je izbjegla smrt. "Da je nož prošao samo dlaku dublje, ne bi preživjela", rekao je kirurg John Keleman koji joj je spasio život. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.