Life
728 prikaza

Iznio dokaze: 'Schumacher više neće hodati'

Kralj Formule 1 dok je bio u punoj životnoj formi
Flickr
Schumacherovi tuže trač magazin, odvjetnik obitelji na ročištu zatvorenom za javnost rekao je baš sve

Odvjetnik obitelji Michaela Schumachera Felix Damm izjavio je na sudu u Hamburgu, navodi Meedia, da najveći svjetski vozač autoutrka nikada više neće hodati. Damm je na Visokom zemaljskom sudu u Hamburgu čak iznio sve pojedinosti Schumacherovih ozljeda, dokazujući da je Schumi u smislu pokretljivosti prekrižen zauvijek, a zbog izrazite osobne prirode onoga o čemu je govorio, Damm je tražio i dobio da sudsko ročište bude zatvoreno za javnost. Riječ je inače o tužbi Schumacherove obitelji protiv tabloidnog tjednika Die Bunte koji je na Božić prošle godine senzacionalistički objavio izjavu "zaštićenog izvora" da "Schumacher može hodati", da je "smršavio na samo 45 kilograma", ali da je uz malu pomoć pokretan.

Nije da obitelji Schumacher taj novac doista treba, ali ovime žele naučiti ostale medije da se drže podalje od obitelji i od samog unesrećenog bivšeg kralja Formule 1. Tadašnja urednica Die Buntea Patricia Riekel branila se na sudu da su imali razloga vjerovati da je riječ o vjerodostojnom izvoru, jer je sve što je ranije javljao, i iz bolnice i iz doma obitelji Schumacher kad su ovoga pustili na kućnu njegu, bilo istina. Međutim, već sad se pokazalo da je Die Bunte ranije iz istog izvora znao objavljivati i stvari koje nisu bile točne. A o tome hoće li sudac zaključiti da je svjedok bio vjerodostojan ili ne, ovisi 100.000 eura plus sudski troškovi na račun Die Buntea.

Inače je nevjerojatno koliko se dobro konkretni podaci o Schumacherovim ozljedama drže podalje od javnosti. Stradao je na skijanju 29. prosinca 2013., da bi jedini doista vjerodostojni slučaj curenja informacija o njegovom zdravstvenom stanju bio kad je izvjesni muškarac iz bolnice u Lausanni uspio ukrasti desetak stranica iz Schumacherovog zdravstvenog kartona. Kradljivac je dokumente potom nudio e-mailom nekolicini njemačkih novinara, i to po cijeni od 60.000 švicarskih franaka. No, uhvatili su ga prije nego što je išta uspio prodati, te je završio u zatvoru, gdje je u kolovozu prošle godine počinio samoubojstvo vješanjem u ćeliji.

Što se službenih podataka tiče, Schumacher je stradao tog dana u francuskim Alpama tako što je skijao između tri i šest metara pored glavne staze, da bi kod križanja s drugom i nakon nekoliko krivina, naletio na kamen, odletio prema naprijed i zabio se 3,5 metara dalje glavom u stijenu. Na glavi jest imao kacigu, ali je udarac bio tako silovit, da se ona raspukla. U studenom 2014. njegova menadžerica je priopćila da je Schumacher paraliziran i u kolicima, da ne može govoriti i da ima problema sa sjećanjem. U svibnju 2015. priopćila je i to da mu se stanje vrlo polagano poboljšava, ali samo "imajući u vidu težinu ozljeda glave koje je pretrpio".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.