Life
29455 prikaza

Jobsova kći: Dok je umirao, rekao mi je da smrdim kao WC

Steve Jobs
1/2
Peer Grimm/DPA/PIXSELL
Najstarija kćer bila ja najbolje čuvana tajna tehnološkog mogula za koju je dugo tvrdio da nije njegova

Steve Jobs kazao je svojoj kćeri da smrdi "poput WC-a" dok je slavni osnivač Applea ležao umirući od raka - samo je to jedna u nizu zapanjujućih tvrdnji o utemeljitelju Applea objavljenih u novoj knjizi.

Knjiga Small Fry opisuje distancirani odnos između tehnološkog mogula i njegove prve kćeri Lise Brennan-Jobs i što je ona osjećala prema ocu nakon godina odbijanja priznati da je ona njegova kćer.

Iako je Jobs kasnije priznao Brennan-Jobs kao svoju kćer, ostao je hladan i distanciran prema svom najstarijem djetetu sve dok nije umro.

U isječku knjige objavljenom u Vanity Fairu, Brennan-Jobs prisjeća se kako joj je Jobs govorio i to dok je imirao od raka gušterače da parfem kojeg je iskoristila ima miris po wc-u.

Marihuana Drukčiji od drugih Life 10 genija i njihove droge – što su uzimali Jobs, Freud, Sagan...

Brutalna iskrenost poduzetnika bila je uobičajena pojava kad je razgovarao sa svojom kćerkom. Brennan-Jobs vjeruje da ta osobina njihovog odnosa proizlazi iz njegove sramote nad njezinim rođenjem.

"Nećeš dobiti ništa. Razumiješ? Ništa. Nećeš dobiti ništa ", rekao joj je jednom kad ga je upitala može li može li dobiti njegov Porsche kad mu dosadi.

Brennan-Jobs rođena je 1978. godine nakon što su Steve Jobs i Chrisann Brennan hodali već pet godina, međutim, par se razišao je Brennan zatrudnjela.

Kćer Steve Jobsa, Lisa | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Kasnije je test očinstva, proveden po nalogu suda, potvrdio je da je Jobs njezin otac, ali ju je odbio prihvatiti.

Jobs je svojevremeno išao toliko daleko u nijekanju očinstva da je tvrdio kako je "sterilan i neplodan", ali se konačno pomirio sa svojom kćerkom kad je imala devet godina. Steve će kasnije imati troje djece sa suprugom Laurene Powell.

Iako se Steve Jobs ispričao zbog svoje odsutnosti, Brennan-Jobs tvrdi da je odnos uvijek napet, a sastojao se od kratkih posjeta, gdje bi par razgovarao s "dugim pauzama" u razgovoru.

Tim Cook Konkurencija Tehno Veliki Appleovi planovi: Odvojili milijardu dolara za projekt

"Za njega sam bila mrlja u spektakularnom usponu, jer se naša priča nije uklapala u priču o veličini i vrlini koju je želio za sebe. Moje postojanje uništilo je njegove planove. Za mene je bilo suprotno: što sam bliže njemu, to me manje bilo sram", napisala je u svojim memoarima.

Steve je također opetovano negirao da je zbog imena svoje kćeri da ime Lisa jednom od prvih Appleovih osobnih računala.

Brennan-Jobs je pitala svog oca, dok je bila u srednjoj školi, je li dao ime računalu po njoj, a on je jasno odgovorio: "Ne. Žao mi je, malena".

Tek kad je Lisa imala 27 godina, Jobs je priznao ulogu koju je njegova kćer imala u Appleovoj povijesti. Pjevač grupe U2 i Jobs su boravili na Bonovoj jahti pa je Bono pitao Jobsa je li ona razlog za ime tog prvog računala.

"Da, bila je", rekao je Jobs pjevaču, prvi put da je Brennan-Jobs ikada čula kako joj otac kaže "da" na pitanje.

iPhone 4s Šok i nevjerica Tehno Apple priznao: Namjerno smo usporavali iPhone

U svojim memoarima Brennan-Jobs opisuje i kako se zapravo odigrao susret kada je Steve rekao joj da smrdi poput zahoda. Ušla je u sobu gdje je spavao, neka tri mjeseca prije njegove smrti, i on je ležao u krevetu. Noge su mu bile tanke kao ruke, toliko je bio iscrpljen bolešću. Segyu Rinpoche je bio odmah do njega. "Oniži Brazilac sjajnih smeđih očiju, bio je budistički monah grubog glasa i nosio je smeđu halju. Obraćali smo mu se po njegovoj tituli. U sobi je bila i crna platnena vreća puna nutrijenata, opremljena motorom i pumpom, a cijev je vodila negdje ispod očevih pokrivača", prisjeća se Brennan-Jobs u svojoj knjizi.

Tijekom lutanja po kući, malo izbjegavajući spremačicu, malo izbjegavajući brata i sestre, Brennan-Jobs je pronašla malu bočicu ružine vodice. Prije odlaska iz kuće se još jednom nasprejala i otišla posjetiti oca. Ono što ona nije znala je da ružina vodica nakon nekoliko minuta počinje odvratno smrdjeti. "Kad smo se zagrlili, osjetila sam njegove kralješke, njegova rebra. Imao je specifičan miris, kao znoj nakon uzimanja lijekova. Uskoro ću se vratiti, rekla sam mu. Prekinuli smo zagrljaj i okrenula sam se da odem. "Lis?", rekao mi je. "Da?" "Smrdiš poput zahoda", kazao mi je.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Ilmiplotta
    Ilmiplotta 02:05 04.Kolovoz 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

  • patkovic 01:22 04.Kolovoz 2018.

    ipak je kažnjen , gljiva ga smazala

  • jluci82 22:26 03.Kolovoz 2018.

    otac kao kolac