Life
55607 prikaza

Kako je propala ljubav Severine i Milana

Severina i Milan Popović
1/6
Ivana Ivanović (PIXSELL)
Milan i Severina svoju su vezu počeli krajem 2010., a raskinuli su dvije godine kasnije

Stručni tim Centra za socijalnu skrb Zagreb podružnica Maksimir novu privremenu mjeru kojom Aleksandar Popović (5), kako su izračunali, čak 200 dana neće vidjeti majku Severinu Kojić (45), donio je, kako doznajemo, za manje od dva i pol mjeseca nakon donošenja prve mjere.

Prema mjeri koju je Centar Maksimir donio 20. rujna prošle godine otac je trebao, kako doznajemo, u tjednu kad dijete vikendom nije s njim, Aleksandra podići u vrtiću u srijedu i vratiti ga majci u četvrtak navečer. 

Adnan Khashoggi Najbogatiji trgovac Life 'Kralj' oružja: Imao 11 žena, dnevno trošio milijun kuna

U tjednu kad je sin vikend provodi s ovem, po dijete je trebao doći u vrtić u četvrtak i ponovno ga dovesti u vrtić u petak ujutro. 

Dijete je s ocem svaki drugi vikend, a preko ljeta dijete bi bilo dva tjedna u srpnju s ocem, dva tjedna s majkom, a isto tako u kolovozu.

Odjednom, 72 dana nakon prve odluke CSS Maksimir, čije je izuzeće tražio Severinin odvjetnik Dario Budimir, donosi novu mjeru kojom povećava vrijeme koje će dijete provoditi s ocem.

Prema novoj odluci koju je Centar dostavio sudu 1. prosinca prošle godine, Aleksandar će i dalje stanovati s majkom, dok će otac s djetetom provoditi svaki drugi tjedan, i to cijeli tjedan, od nedjelje do nedjelje. 

U ostalom dijelu odluke koja regulira viđanja s ocem za vrijeme ljetnih i zimskih praznika, mišljenje centra ostalo je nepromijenjeno. 

Zbog, kako su naveli, očeva nepoštivanja sudske odluke i nesuradnje majke s centrom, smatraju da je roditeljima potrebno izreći mjeru upozorenja na pogreške i propuste u roditeljskoj skrbi kao i mjeru stručne pomoći. 

Centar smatra kako će se na ovaj način izbjeći česti sukobi prilikom neuspješnih pokušaja dogovora oca i majke te da će dijete na taj način imati ujednačeniji ritam jer će jedan tjedan biti s ocem, a jedan s majkom. 

Dodaju i da su Aleksandru u odrastanju podjednako važna oba roditelja te ako jedan od njih ne može biti s djetetom u predviđeno vrijeme, prednost pred ostalim članovima obiteljima ima drugi roditelj. 

Severina | Author: Marko Prpić (PIXSELL) Marko Prpić (PIXSELL)
Tu se Centar vjerojatno referirao na činjenicu da je Severina lani mjesec i pol bila u Americi, dok je Aleksandar bio s bakom Anom, Severininom nećakinjom Mijom i dadiljama. Centar, kako doznajemo smatra da Severina, ukoliko već u to vrijeme nije mogla biti sa sinom, je trebala prvenstvo dati Milanu kao ocu, kako cijelo vrijeme inzistira Popović. 

Centru za socijalnu skrb Maksimir, koji je donio ovu odluku, predmet je oduzet 2014. nakon odluke Županijskog suda kojom je presudio kako Aleksandar s ocem provodi vrijeme od petka do nedjelje svaki drugi vikend, te je dan u rad Centru za socijalnu skrb podružnica Črnomerec. 

Odluka o izuzeću donesena je, kako doznajemo, nakon što je jedna od djetanica iz stručnog tima zatražila izuzeće iz svih predmeta Vučković-Popović zbog nemogućnosti uspostavljanja kvalitetne suradnje sa strankama. 

Zbog pritisaka koje je Popović vršio na djelatnice u podružnici Črnomerec te njihove narušene suradnje, one traže od CSS Zagreb da ih se izuzme iz predmeta. CSS Zagreb vratio je predmet podružnici u Maksimiru iako ih je jednom već izuzeo.

Pitali smo CSS Zagreb zaštp, ako su već izuzeli Centar za socijalnu skrb Črnomerec, nisu predmet dali u rad drugoj podružnici.

"Pitanja koja ste postavili pravomoćno su riješena, s odlukama su stranke u postupku upoznate, sve sukladno zakonu", odgovorili su nam iz CSS Zagreb uz napomenu da ne mogu komentirati konkretni slučaj zbog načela tajnosti i zaštite osobnih podataka.

Zbog sumnje u pristranost djelatnika CSS Maksimir Severina je u ožujku ove godine pisala nadležnom Ministarstvu i tražila da njezine predmete preraspodijele drugoj podružnici. 

Severina | Author: Tomislav Miletic (PIXSELL) Tomislav Miletic (PIXSELL)
Iz Ministarstva jučer nismo dobili odgovor zbog čega je njezin zahtjev odbijen. Severinin odvjetnik Budimir nije davao komentare. Izuzeće CSS Maksimir Severina je tražila iz nekoliko razloga. 

Jedan od njih je informacija da je odvjetnica Milana Popovića Eleonora Katić bila u poslovnom odnosu s CSS Zagreb, između ostalog i s podružnicom Maksimir. 

Konkretno, odvjetnica Katić u više je navrata od 2005. pa do 2016. godine bila imenovana posebnom skrbnicom u više podružnica. 

To znači da je pred sudom trebala zastupati interese malodobnog djeteta ili osobe lišene poslovne sposobnosti.

Odvjetnica Katić tvrdi da to što je imenovana posebnom skrvnicom u Centru Maksimir nije niti može biti razlog za izuzeće bilo koje podružnice Centra za socijalnu skrb.

Severina i Milan Popović se nisu vjenčali, ali su bili zaručeni. Nikada nisu otkrivali detalja o svom raskidu, osim nekoliko šturih objava.

"Moja odluka je dugo u meni sazrijevala, trudili smo se, ali očito nije išlo", rekla je Severina u listopadu 2012., nakon prvog razlaza s Popovićem, potvrđujući tako da više nije s čovjekom u kojeg se na prvi pogled zaljubila u prosincu 2010. godine.

Milan je tada šutio, no pred kraj 2012. preko medija se počeo opet 'upucavati' Severini. 

"Severina je zlato moje, sunce moje, duša i ljubav moja, sreća i tuga moja, moja posljednja i prva ljubav... Rođenjem našeg sina Aleksandra naša veza je postala neraskidiva. Mi smo sada mama i tata i svjesni smo toga da je sreća našeg djeteta važnija od toga da li smo mi muž i žena, a i svega ostalog, i to podrazumijeva i harmoničnu i sretnu vezu nas kao roditelja", govorio je Milan u razgovoru za beogradski radio, a Severina je s vremenom opet pala na njegove lijepe riječi.

Severina | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)
Međutim, pomirenje je kratko trajalo i dvije godine nakon što je njihova veza počela ljubavi je došao kraj. Izgledalo je kao da je Severina bila ta koja je odlučila prva krenuti svojim putem.

"Mi smo potpuno različiti. Kako bilo, Aleksandrov mir mi je najvažniji i mislim da će biti sretniji ako odrasta uz jednog sretnog roditelja nego uz dva nesretna", kazala je Severina za Gloriju.

"U Milana sam se, među ostalim, zaljubila jer je od prvog dana inzistirao da imamo dijete. Obično to prvo poželi žena, a on je to napisao i u svojim feng shui željama", izjavila je. 

Milan je, pisalo se tada, Severinu i dvomjesečnog sina napustio jer nije mogao spavati od Aleksandrova plača.

"Ne bih o tome. Mnogi ljudi se ne snađu kad dobiju dijete, jer je to jedno potpuno novo iskustvo", dodala je Seve.

Međutim, krizu u vezi mediji su pratili svakodnevno, od toga da Milan nije došao na njezin koncert u njegovu rodnom Vršcu, do činjenice da se nije pojavio na drugom dijelu njezine ovoljetne turneje.

Ipak, definitivan pad 'Popovićevih' postao je javna tajna kada je Severina krstila sina u Rijeci i to bez Milanova prisustva. Milan je navodno odbio doći na krštenje.

"Svećenik mi je objasnio da ako se otac ne javlja, ako nije vidio dijete dva mjeseca, a bio je u više navrata obaviješten o krštenju i nije se protivio tome, majka kao duhovna štićenica djeteta može taj čin obaviti sama", rekla je tada Severina, a brzo nakon toga krenuo je rat za malog Aleksandra koji ovih dana doživljava svoj ružni vrhunac.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.